Patrola

74%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
David Ayer je odborník na tyto snímky z ulice,které působí reálným a špinavým dojmem. Ohromně jsem se bavil a to i díky Gyllenhaalovi a Peňovi,kteří si jako parťáci sedli. Akce je surová a nadupaná. Navíc jí je opravdu hodně a to je dobře,protože je nasnímaná výborně.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Zajímavá sonda do všedních dní dvou policajtů. Jeden je ambiciózní, druhý méně, ale oba svou práci berou hodně vážně. Líbí se mi, jak amatérsky snímek působí a přispívá to autentičnosti. Chemie mezi Jakem Gyllenhaalem a Michaelem Peňou byla skvělá.. 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Gyllenhaal. Peňa, ruční kamera a fantastický soundtrack. Síla Patroly spočívá v detailech a emotivním závěru, který jsem rozdýchával ještě chvíli po skončení titulků. Ayer je v policejních filmech Hollywoodskou jistotou. Takový americký Oliver Marchal. 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) a Mike Zavala (Michael Peña) jsou nerozlučná policejní dvojka. Dělají vše proto, aby se na konci hlídky vždy ve zdraví vrátili domů. Jenže dostanou se na stopu kartelu, který s nimi rozehraje brutální bitvu v ulicích. Patrola je velmi drsný snímek s naprosto překvapivým (ne)hollywoodským rozuzlením. Francouzská spojka je u tohoto filmu naprosto patrná jako inspirační zdroj.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Do jaké míry vystihl Ayer skutečnou realitu a pracovní život policisty v LA, bohužel nemůžu osobně posoudit. Ale protože lidé jsou, jak všichni dobře víme, nevychovaný dobytek a rušné americké metropole smrdí hříchem rozhodně nesčetněkrát více než naše české zapadákovy, uznávám tuhle stylově nasnímanou a bravurně zahranou vizi "špatného světa" jako filmařsky hodnotnou a kulturně vzdělávací. Ono takhle srdnatě a otevřeně vysypat do světa největší společenský odpad v úžasných Spojených státech, to se hlavně v poslední době určitě cení.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Autenticky a surově nasnímané drama, které svojí roztěkaností a podobou skoro dokumentu nastolují laťku děsně vysoko. A nenechte se mýlit, tohle není typický buddy movie, ale opravdu zachycení života dvou poldů, kteří by pro sebe zemřeli. Bylo by to na čistých 100, ale ten dovětek u jinak vynikajícího konce mi přišel přeci jen nadbytečný a kazí jinak dobře vybudovanou atmosféru. Proto jen 90%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
oslavny pohlad na policajnu pracu v okrajkovych (a gangom zamorenych) castiach los angeles... gyllenhaalovy a penovy verim kazdu sekundu ich priatelstva, napad nakrutit to ako POV ma vobec nevytrhlo z deja ako vacsinu ludi (i ked to miestamy samozrejme nedava zmysel, ale nastastie stale sa nieco deje tak sa clovek nad tym ani nepozastavuje)... zatial najlepsi z ayerovskych policajnych filmov...
kedl
kedl
6 380 bodů
7.5
David Ayer nás bere do zákoutí nejšpinavější a nejtvrdší část LA, aby nám ukázal, jak to mají us strážci zákona těžké a proč si jich máme vážit. To co je jeden kolega schopen udělat pro druhého, je známkou toho, že musí mezi nimi být obrovsky silné pouto, pro ně je policejní sbor jako "rodina" a nasadí za ní i život. Pro autentičnost zvolit Ayer snímání ručními kamerami, což v některých pasážích bylo trochu otravné, ale byly scény kde práce ruční kamery vynikla(kamera na pistoli...). Gyllenhaal a Peña byli skvělá dvojka a i přes to, že Gyllenhaal je můj oblíbený herec, projel jeho kolegy byl o poznání lepší. 75% P.S. Některé scény ve vás vyvolají silné emoce, ale ty přebije pachuť drsných, nechutných scén, kterých je Patrole dost.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7
Na Patrolu jsem se hrozně těšil, protože mám tenhle typ filmu moc rád, ale bohužel byl film dřív ke stažení na internetu, než v našem "skvělém" kině, takže možná proto jsem si ho dostatečně neužil. Co musím ovšem vyzdvihnout je výběr hlavních postav a song od Public Enemy - Harder as you think je naprostá paráda a do filmu padla, jak p*del na hrnec.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Největší překvapení roku. Takhle úžasnej film s policejního prostředí už tu dlouho nebyl. Hláškující Peňa je skvělej a Gyllenhaal podal luxusní výkon. Dokumentární kamera vůbec nevadila. Spíše potěšila. Úžasnej nápad, který z tohohle filmu udělal něco víc. Skvělý konec, který sice byl předvídatelný ale ta brutalita a autenticita byla až mrazící. Skvělá scénka na konec aby se vše tak trochu odlehčilo.Moc dobrej nápad. Rozhodě jeden z nejlepších filmů roku.