Bídníci

73%
Bídníci
Plakát traileru

Bídníci jsou největší muzikálový fenomén současnosti. Za 28 let existence je v 42 zemích a 21 jazykových mutacích vidělo přes šedesát miliónů nadšených diváků, včetně těch českých. Tahle „rodina“ se určitě rozšíří díky filmovému zpracování. Předpokladů k tomu je celá řada – oscarový tvůrce Královy řeči Tom Hooper, který projekt režíroval, výjimeční herci a nesmrtelné písničky, jež uslyšíte v aranžmá, v jakém jste je asi ještě neslyšeli.
Když bývalého galejníka Jeana Valjeana (Hugh Jackman) propustí na podmínku, netuší, že za zády bude mít jako věčný stín posedlého inspektora Javerta (Russell Crowe). Ten ctí zásadu, že zloděj zůstane vždy zlodějem a Valjean se zdá být jasným příkladem, zvlášť když pravidla podmínečného propuštění záhy poruší. Jenže Valjeanovi se daří unikat, začne žít pod změněnou identitou, stane se ctihodným občanem a dokonce starostou, jenže ani tehdy není před slídivým Javertem v bezpečí. Po smrti tovární dělnice Fantine (Anne Hathaway), kterou si klade za vinu, se ujme její dcerky Cosette.  Společně s ní pak před Zákonem utíká do anonymity francouzské metropole. Tam na ně po pár letech relativního klidu čeká kromě Javerta i další nebezpečí – ulice bobtnající revolucí, kterou připravují mladí kluci. Jeden z nich, Marius (Eddie Redmayne), se při letmém setkání zamiluje do dospívající Cosette (Amanda Seyfried) a ta jeho city opětuje. Kvůli své dceři a jejímu štěstí se Valjean rozhodne riskovat, dokonce se vydá na barikády v předvečer rozhodujícího souboje mezi revolucionáři a armádou, aby z předem prohrané bitvy zachránil Mariuse. Na místě, kde historie napsala jednu ze svých krvavých kapitol, se zároveň odehraje finální souboj mezi ním a Javertem.




Recenze: Bídníci

Kinobox.cz
60%

Samozřejmě, muzikáloví "Bídníci" jsou ve většině civilizovaného světa obrovský fenomén a mají desítky milionů fanoušků, kteří si tenhle film jistě nenechají ujít. Film není divadelní jeviště a některé věci se adaptují hodně těžko. Ale jak ukázal Tim Burton, když jsou tvůrci odvážní, může vzniknout i filmová adaptace, která se příliš nevzpírá své muzikálové předloze a současně je dobrým samostatným filmem.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Nepatřím zrovna mezi milovníky muzikálu,ale Bídnici v sobě měli něco prostě okouzlujícího. Nevím čím to,zda to bylo příběhem,nebo hereckými/pěveckými výkony,ale Bídnici mi prostě sedli. Kdybych měl na filmu vyzvednout jednu věc byl by to právě pěvecký výkon v podání Russella Crowea jehož hlas byl ze všech herců mi nejbližší. Naopak zklamáním pro mě byl zpěv Hugha Jackmana,nemohl jsem si pomoc,ale jeho projev a hlas byl pro mě spíš rušivým elementem filmu. Každý to ale cítí-slyší jinak.....100 lidí - 100 názorů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Muzikály já prostě nemusím, je jich pár, které se mi líbily, ale toto zpracování Bídníků se mezi ně rozhodně nezařadí. 40% dávám za pěkné kostýmy, autentické prostředí a výpravu vůbec. Proč bych ale měl koukat na ohromnou bandu hollywoodských herců, z nichž velká většina neumí zpívat? Bez legrace se o mě v určitých chvílích pokoušela migréna.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Fascinující slepá ulička, vytříbená nestřídmost, která kombinuje věci, které každý ví, že se nesmí kombinovat. I mně tu irituje mnoho věcí (předně ksicht Eddieho Redmayna v jeho nejotravnější roli), ale jinak mě ta dávka špíny, kýče, patosu a subverze absolutně vtahuje. Žádný jiný takový film každopádně není a pravděpodobně ještě dlouho nebude.

Dodatečné informace

Původní název:
Les Misérables (více)
  • Japonsko Bídníci
  • Japonsko Les Misérables
  • Japonsko A nyomorultak
  • Japonsko Jadnici
  • Japonsko Les misérables: Nędznicy
  • Japonsko Les Miz
  • Japonsko Los miserables
  • Japonsko Los Miserables
  • Japonsko Oi athlioi
  • Japonsko Os Miseráveis
  • Japonsko Vargdieniai
  • Japonsko Клетниците
Premiéra v ČR:
3. 1. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Japonsko, USA, Velká Británie
Rozpočet:
61 mil. USD
Tržby:
441,81 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch