Divoši

67%
Divoši
Plakát traileru

Ben a Chon vyrazí proti mexickému drogovému kartelu, který unesl jejich společnou přítelkyni.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Kámoši Ben a Chon se postaví mexickému kartelu, který jim unesl společnou přítelkyni? To zavání 'seagalovskou' šablonou. Někoho jste unesli, tak tady máte přes držku. Kupodivu, není tomu tak. Snímek na první pohled kombinuje prvky filmu noir a typické kalifornské letní nálady. Je to film, který si, jak už je u Olivera Stonea obvyklé, své diváky musí najít. Zlí jazykové dokonce tvrdí, že Oliver oficiálně zabírá tvůrčí pole samotného Quentina Tarantina. Najít hlubší význam ve filmovém zobrazení morálky je očekávaně vcelku obtížné. Oliver svými filmy vždy dosti provokoval a nejinak je to i s tímto snímkem. Od samého začátku nabízí skutečnou geopolitickou a ekonomickou problematiku mexických kartelů a jejich krvavých válek terorizující Mexiko, takže pro správné uchopení hloubky děje je potřeba se do toho patřičně ponořit. Komu se to povede, bude zklamán podivným zakončením celého dějství. Těžko říct, jestli je to chyba Olivera či scénáristů, ale tady nějak podivně ujeli. Nejedná se o film pro každého, neboť se u toho musí dosti přemýšlet.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kdyby od Scottovy smrti uplynulo dost času, myslel bych si, že jeho duch stihnul vstoupit do Stonea a natočit další průměrný film. Doufal jsem v návrat k U-Turn, ale tohle je spíš přežvýkané nic, co se hodně snaží být cool, až je to otravné. Musí se nechat, že přetažená stopáž se nakonec obhájila, to drží Divochy nad vodou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
One man show v podání Del Tora, který z Divochů dělá víc než jen místy (ne)chtěnou parodii na thriller. S koncem 90tek prostě přestal Stone točit výborné snímky. Teď už točí "jen" dobré. PS. Dvojitý konec byl vážně úlet. 6/10

Dodatečné informace

Původní název:
Savages (více)
  • USA Divoši
  • USA Savages
Premiéra v ČR:
27. 9. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
82,97 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Divoši je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch