Divoši

67%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Kámoši Ben a Chon se postaví mexickému kartelu, který jim unesl společnou přítelkyni? To zavání 'seagalovskou' šablonou. Někoho jste unesli, tak tady máte přes držku. Kupodivu, není tomu tak. Snímek na první pohled kombinuje prvky filmu noir a typické kalifornské letní nálady. Je to film, který si, jak už je u Olivera Stonea obvyklé, své diváky musí najít. Zlí jazykové dokonce tvrdí, že Oliver oficiálně zabírá tvůrčí pole samotného Quentina Tarantina. Najít hlubší význam ve filmovém zobrazení morálky je očekávaně vcelku obtížné. Oliver svými filmy vždy dosti provokoval a nejinak je to i s tímto snímkem. Od samého začátku nabízí skutečnou geopolitickou a ekonomickou problematiku mexických kartelů a jejich krvavých válek terorizující Mexiko, takže pro správné uchopení hloubky děje je potřeba se do toho patřičně ponořit. Komu se to povede, bude zklamán podivným zakončením celého dějství. Těžko říct, jestli je to chyba Olivera či scénáristů, ale tady nějak podivně ujeli. Nejedná se o film pro každého, neboť se u toho musí dosti přemýšlet.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kdyby od Scottovy smrti uplynulo dost času, myslel bych si, že jeho duch stihnul vstoupit do Stonea a natočit další průměrný film. Doufal jsem v návrat k U-Turn, ale tohle je spíš přežvýkané nic, co se hodně snaží být cool, až je to otravné. Musí se nechat, že přetažená stopáž se nakonec obhájila, to drží Divochy nad vodou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
One man show v podání Del Tora, který z Divochů dělá víc než jen místy (ne)chtěnou parodii na thriller. S koncem 90tek prostě přestal Stone točit výborné snímky. Teď už točí "jen" dobré. PS. Dvojitý konec byl vážně úlet. 6/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Film se tak trochu více méně táhl. Dějově se dost povedl, ale až na ten samotný závěr. Ty alternativní konce. V prvním případě jsem tak nepobral to že si přes všechno to zachraňování nakonec vezmou život. K tomu ještě zvláštní vztah té dě*ky co chrápe s oběma muži. To taky nepoberu. Jak jsem zmínil dobře natočené, brutální chování a mučení mafie se povedlo a Benicio a ten jeho pohled. Ten byl taky skvělý. No ale délka byla přemrštěná.
  • děj
  • brutalita
  • stopáž
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
oliver stone ma asi prisun ku kvalitnym drogam, lebo stale prichadza s filmamy ktore su tak drave a plne energie az by clovek povedal ze ich nakrutil nejaky mlady videoklipar. v com mu vsak tentokrat nepomohli je pisanie scenara (na ktorom spolupracoval i s tvorcom predlohy podla ktorej savages vznikly) lebo divochom chyba nejaky vacsi drajv a ucelenejsi pribeh (obcas sa uplne zabudne na hlavnych hrdinov chona a bena a venujeme sa vedlajsim postavam), kde mu asi islo o to vykreslit roznu hiearchiu v drogovych karteloch, ale na to je hlavna zapletka prilis akcne orientovana a vdaka tomu sa medzi sebou bije drama z prostredia drog a akcny film o pomste. celkom ma prekvapil taylor kitsch, ktoremu som ex-vojaka veril, ale prim hraje jednoznacne travolta a hlavne benicio del toro, ktory si svojho zaporaka riadne vychutnava. skoda ze blake lively je len otravna a mne dost nesympaticka (co nie je ani tak jej chyba ako tupost postavy ktoru musi hrat) a i vdaka nej som nebol do hlavneho pribehu prilis ponoreny a tak som sa sem tam nudil, ale i tak ide po dlhsej dobe opat o film olivera stonea ktory vo mne vzbudil zaujem o filmografiu "byvaleho" svedomia ameriky...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
0.5
Blbost, vyhozený peníze. Odešel jsem z kina. Nevím co bych tam v druhé polovině dělal. Postavy jednaj neuvěřitelně blbě, jsou nesympatický a jejich osud mě vůbec nezajímal. Na takhle blbej film jsem ještě do kina nešel (snad ani na základce za komoušů, na povinném filmovém představení). Oliver Stone! Jak mohl někdo, kdo režíroval "Četu", takhle dopadnout?? Chudáci herci (i když jsou za to placený a vybrali si tenhle film sami).
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Celkem zklamání. Čekal jsem brutální akčňák a dostal jsem nudnej upovídanej film s pár "hezkejma" momentama. Dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Škoda.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Nevím, co si o tomhle filmu mám myslet. Jako některý pasáže mě vážně zaujaly, ale někde jsem se opravdu nudila a jemně ztrácela... Chvílemi mi to prostě přišlo přemrštěné... a pokud se mám vyjádřit k samotnému filmu, přišlo mi, že to prostě potřebovali prodloužit. Jinak vážně dobré obsazení...
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
They just fucked up with the wrong mexican. Stoneův návrat do "zhulených" a divokých devadesátek se veze v moderní videoklipovitové vlně a dává vzpomenout na časy Takových normálních zabijáků nebo U-Turn. Sice není tak progresivní a invenční, co se filmového stylu týče (hrátky s obrazem jsou spíše samoúčelné), ale i tak je velké potěšení se zase jednou nechat unášet jednoduchým příběhem s černobíle vykreslenými postavami, v němž nechybí ani necenzurované násilí, a ne se jen bezhlavě ukájet atrakcemi. V době bezobsažných recyklací je tahle jednohubka z polozapomenuté doby (navíc se sympatickými pseudofilozofickými vsuvkami v podobě nespolehlivého voice-overu) příjemným zpestřením letošní kinonadílky. P.S. A Aaron Johnson je výborný herec.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Něco vám napíšu. Toto je příběh, který asi moc často nevidí. A byl dokonalý! Já jsem na filmu neviděl ani jednu jednou chybu (nejom možná ta scéna s bičováním byla trochu přehnaná). Odvažuji se říci, že je to snad nejlepší film Olivera Stone, který jsem kdy viděl. Je fakt, že JFK byl pro mne hodně úspěšný, ale Divoši se mu docela lehce vyrovnali. Stone si s námi i ke konci hrál a všichni jsme si rozklepaně mysleli, že hlavní postavy zemřou. Já jsem se za celou tu dobu ani jednou nenudil a napjatě čekal co bude dál. Travoltova kariéra poslední dobou šla do kytek. Toto sice také nebyla nijak extra významná role, ale já věřil, že to tak opravdu hraje a zahrál to opravdu věrohodně. Byl jsem potěšen i výkonem Selmy Hayek, která mi ukázala, že dokáže hrát i role v něčem opravdu vážném a do jisté míry i pravdivém. I Del Toro si zhrál úžasného záporáka, který je opravdu věrohodný a záporný. Nadupaný akčňák s pěkným obsazením se podle mě vyvedl ukázkově a rozhodně nemám pocit nejistoty.