Bez doteku

39%
Bez doteku
Plakát traileru

Celovečerní debut mladého režiséra Matěje Chlupáčka BEZ DOTEKU je psychologickým dramatem nezvyklého střihu, zakládající si na ojedinělé kombinaci témat a převracení jejich obvyklého pojetí. Jsme zde svědky vizuálně ztvárněných podvědomých reakcí hlavní hrdinky Jolany na její skutečný život, v němž musí při svém mladičkém věku čelit přirozeným i vynuceným proměnám sebe sama. Jolana se za svého dospívání musí potýkat s nepříznivým rodinným zázemím či nesrozumitelným školním prostředím a jediný, kdo zdá se není Jolaně zcela odcizen, je její otčím Igor s neuchopitelným charakterem, ale zato jasným plánem. Přehršel bolesti v důsledku nejistoty, komu věřit a co je správné, nakonec Jolanu přiměje k vytvoření vlastního snového světa, jenž na rozdíl od světa venku nabízí jasný řád a kam nikdo zvenčí nemůže. BEZ DOTEKU vypráví o nesnadné cestě dospět, na níž se každým životním obdobím prostupující iluzornost světa projevuje nejjasněji.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Chlupáček ten film očividně celou dobu vnímal jako celek a vůbec se netrápil uvažováním o jednotlivostech jako dialogy a vedení některých herců. Snaží se, aby "všechno zapadlo do sebe" podle jeho výchozího "velkého záměru", ale zapomíná, že bez pevných základů se až ke střeše nedostane, že pouze směřovat k pointě bez skutečného vzbuzení zájmu prostě nemůže fungovat. Ambice bez soudnosti, ale třeba to příště bude jiné. 50 %
beseda
beseda
1 931 bodů
6
První třetina filmu mě docela zaujala a také "snové scény" ovšem jako celek to na mě působilo jako lehce podprůměrný snímek. Třetí hvězdička je za odvahu točit takové projekty. Každý pokus se cení a třeba se jednou něco kvalitního a výjimečného urodí. Mé hodnocení: 59%. Viděno: 17.03.2013 (Febiofest / porotce).
dream
dream
562 bodů
6.5
Bez doteku vůbec není špatným filmem, v záplavě české tvorby se jedná spíše o takové světlo na konci tunelu. Směr kterým se zaobírá, jehož značná část spočívá v uměleckém vyjadřování je rozhodně příjemným překvapením. Použité filtry, vnitřní zrak atp. je rozhodně přínosem. Horší je to s kvalitou scénáře, nebo s vedením herců, tady skutečně nejde o krok vpřed. Režijně je hodně znát, že se jedná o debut, je toho hodně co zdokonalovat.

Dodatečné informace

Původní název:
Bez doteku (více)
  • Česká republika Bez doteku
Premiéra v ČR:
28. 3. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Tržby:
0,01 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch