Rok konopí

?

Komentáře a recenze 7

Dle relevance
i
iDNES.cz
60%

Pokud tedy režisér nezamýšlel posílit přesvědčení již přesvědčených. Jestli chtěl zasáhnout širší veřejnost, měl k ní promluvit jejím jazykem.

S
StudentPoint.cz
90%

Navíc se musí ocenit, že nikdy nesklouzává do hloupého patosu. Nezbývá mi než konstatovat, že hned z jara tu máme adepta na dokument roku.

F
Filmserver.cz
80%

Že je něco shnilého v právním systému je jasné, Rok konopí na to sympaticky upozorňuje a snad se i pokouší znovu rozpoutat na toto téma debatu. Kdyby nic jiného, neměl by uniknout starší generaci, která by v této oblasti potřebovala osvětu jako sůl.

F
FFFilm.cz
70%

Ve filmu uvidíme i snahu o objektivitu: Například jeden z pacientů prožije něco jako nepříjemný "bad trip" (detaily bohužel jsou pro drogového analfabeta jako já poněkud zamlžené), jiná pacientka bere zázračné konopí a přesto umře...

N
Novinky.cz
70%

Snímek sice vstupuje do distribuce v době očekávaných legislativních změn týkajících se zpřístupnění konopí pro léčbu i vědecké účely, není však konopným marketingem ani hloupou agitkou hlásající, že všichni bychom měli „hulit trávu“ za lepší zítřky nebo že je konopí všelék, a tedy jediná správná cesta.

T
Topzine.cz
60%

Rok konopí představuje téma, o kterém by se mělo více mluvit. Dává prostor hlasům, které by měly být více slyšet. Uvádí argumenty, které by měl každý vědět. Přesto se nejde zbavit dojmu, že v kinech bude plakat na špatném hrobě.

C
60%

Rok konopí je jisto jistě užitečným nástrojem pro další práci propagátorů marihuany. Zároveň lehce mapuje stav kolem tohoto tématu v určitém období, což může být ještě o dost zajímavější, až se na dokument podíváme s odstupem několika dalších let.