Královská aféra

74%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Mads Mikkelsen je jeden z mých nejoblíbenějších herců současnosti, ale tady mu to nějak nesedlo a dle mého názoru se s rolí i trošku trápil. Jinak pěkný historický snímek plný krásných kostýmů a interiérů. Příběh sám o sobě je také moc zajímavý. Pěkné - 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zajímavý part dánské historie s fain herci. Místy to na mě působilo sice trošku televizně, ale pořád mají Dánové obdiv, jak se s touhle interesantní látkou dokázali poprat. 8/10
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Zajímavý příběh, který, pokud je alespoň zčásti pravdivý, jsem ráda viděla, neboť kdy už má člověk příležitost dozvědět se něco zrovna z dánských dějin. Madse Mikkelsena jsem po zkušenosti s Hannibalem a vzhledem k šedé eminenci, kterou zde hraje, čekala manipulativnějšího, chyběla mi také větší dávka chemie mezi jeho postavou a královnou. Ale on s tím svým designem vlastně zas tak moc hrát nemusí a stejně je dostatečně poutavý na to, aby člověka zaujal po celou dobu trvání filmu.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Solidní film, slušně zachovávající historickou realitu. Johan Struensee není ušlechtilou obětí intrik, ale především ten, kdo se zahledí do vlastního úspěchu a začne si počínat jako ti, které nahradil. Plus za dobré protiklady. Osvícenec podléhající neomylnosti vlastního rozumu a návrat k censuře, když to jinak nejde. Jeden z těch, kdo se na vlastní kůži, resp. krk přesvědčili o tom, že cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Je zapotřebí získat si přízeň davu a mít dobrý marketing, ať už zápasíš jako gladiátor v aréně, hraješ Hunger games anebo provádíš v Dánsku reformy.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
9
Ano, tohle se vážně povedlo.
  • Mads Mikkelsen
marvan
marvan
616 bodů
9.5
Krásný film s Madsem Mikkelsen, po tomto filmu jsem pro něj získala slabost. Děj velmi zajímavý,ledcos z dánských dějin jsem neznala.
martin2560
martin2560
426 bodů
8
Historický velkofilm , venkovský doktor s osvícenskými názory si nejprve omotá okolo prstů královu ženu(i když opravdu z lásky)a pak i krále (přes kterého chce aplikovat své osvícenské názory na celé Dánsko)Mělo by to hezký konec,kdyby tam nebyla ta zlá šlechta, které šlápnul na kuří oko.Protože zjistil že královská kasa nemá možnosti na osvícenské reformy...a ta šlechta tím pádem tušila že dojde na ní...konec filmu má celkem svižný pád,kdy se vše dobré ve zlé otočí,tak jak to v 18 století bývá.Herecke umění tří hlavních postav je tak ukázkové,že si z celého filmu zapamatujte zřejmě jen je.Film jako celek povedený