Nedotknutelní

88%

Komentáře a recenze 125

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
9
Čekal jsem kule rvoucí drama hrající na lidské city,které vás vyždímá až do morku kosti. Musím uznat,že jsem se opravdu spletl. Nedotknutelní jsou skvělý mix komedie a lidské tragédie,která ve výsledku působí hrozně mile a zanechá ve vás takový ten zvláštní pocit uspokojení,že jste dostal přesně to co jste zrovna potřeboval. Rozhodně obrovské překvapení,kterému jsem se dlouho dlouho vyhýbal. Klobouk dolů,francouzi stále umí!
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
10
Silný a přitom zábavný film; balancuje na tenké hranici kýče, ale ani náhodou ji nepřešlápne - a pokud má náhodou nakročeno, hned to zlehčí vtípkem. Už jen elegantní oblouk, jakým se nám vrátí úvodní honička v Maserati s policií, která po hodině a půl získá úplně jiné konotace ... Oba hlavní představitelé jedineční, ději ani na chviličku nespadne řemen. Je mi líto, že Američani filmu připleskli nálepku rasistický - je to nepochopení a film to stálo nominaci na Oscara za neanglicky mluvený film. Bavilo, zasáhlo.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
10
Komedie se silným příběhem, který vás nenechá chvíli se nudit. Americké komedie jsou na jedno brdo, ale francouzská produkce stvořila nesmrtelný film, který může někdo považovat za komedii, někdo za drama... na tom ale nezáleží. Jde o kvalitu..... skvělý film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Aristokratický kvadruplegik (člověk s úplným nebo částečným ochrnutím všech čtyř končetin a trupu) Philippe zaměstná mladého muže tmavé pleti Drisse jako osobního pečovatele. Jeho povaha je prostá ulice se smyslem pro zábavu a nějakou tu výtržnost. Je možné, aby to mezi nimi dobře fungovalo? Příběh na základě skutečné události, což je jako obvykle doloženo fotografiemi skutečných aktérů na konci filmu během závěrečných titulků. Film mající ohromný potenciál na vážnosti a zábavě zároveň, který svým vyzněním dává ohromnou chuť do života a zapomenout na všechny neduhy osudu. Tady se rozvíjí vztah mezi naprosto odlišnými lidmi. Jejich soužití se samozřejmě neobejde bez překážek, ale i takové přátelství, jaké mezi nimi vznikne, je až překvapující. I když si to málokdo dokáže připustit, snímek obsahuje také politickou moralizační agitku. Driss je senegalský přistěhovalec a všichni známe současné postavení evropských občanů k migrantům. Omar Sy ho zahrál dobře, i když ne tolik vážně. Prostě je to jen taková rebelská komická figurka se smyslem pro lidskost. Omar svým výkonem hodně připomíná Eddieho Murphyho, který se takovými rolemi proslavil. Každopádně se mu tímto otevřeli brány Hollywoodu. Natočeno je to tedy v zábavném charakteru, i když o určitě emoce také není nouze. Nepůsobí však bohužel tak, jak by měly. Prostě z toho pořád ční nadlehčená zábavnost. Je to zkrátka film, který u diváků uspěl převážně pro svůj humor. Měl by stejný úspěch, kdyby byl natočen artově s větším smyslem pro vážnost? Těžko říct. Každopádně se snímek může hrdě řadit mezi takové snímky jako je například 'Rain Man' (1988), kde je myšlenka budování přátelství mezi dvěma zcela odlišnými lidmi, z nichž jeden je zdravotně postižený, zrovna tak.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Velmi otravný film, který na úrovni vlezlosti určitě funguje, ale já o filmech i přemýšlím, takže fakt ne. 2 a 1/2
olga-pu
20 075 bodů
8.5
Vynikající, vtipný film
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Moc příjemné francouzské překvapení, které boduje výtečným humorem a dost umně se vyhýbá patosu, kterého by se v Hollywoodu vůbec neštítili. Momentálně komedie roku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Nedotknutelní jsou vynikajícím snímkem, který je dnes na databázi imdb.com v hodnocení skutečně mimořádně vysoko a pokud se podíváme na celosvětové tržby je to až neskutečné, kam se může malý film tohoto formátu vypracovat. Upřímný, formálně bezchybný film s hereckými výkony, za které se nemusí nikdo stydět. Škoda, že takové filmy v Čechách neumíme natočit.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Bezpochyby krásný příběh, který umí dávat křídla. Ale třeba (byť je to srovnání hodně nadnesené) oproti podobně vůli podněcujícímu Shawshanku se to rychle okouká a původní nadšení se ztenčuje. Pořád se na to podívám stokrát radši než na většinu amerických komedií posledních let, ale nehynoucí kulty bych hledal přeci jenom jinde.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Safra safra jak tohle nemohlo dostat nominaci na Oscara za nejlepší cizojazyčný film? Je to geniální krásný lidský film. Omar Sy a Francois Cluzet jsou krásná dvojka a prostě tohle překonat americkým remakem nepůjde.