Kletba bratří Grimmů

62%
Kletba bratří Grimmů

Dobrodružný příběh o dvou legendárních bratrech německého původu Jakobovi a Wilhelmovi Grimmových se začal natáčet v Praze v červnu 2003. Režie se ujal známý režisér Terry Gilliam (Monty Pythonův létající cirkus, Strach a hnus v Las Vegas) a scénář zpracoval Ehren Kruger (Kruh). Smyšleným dějem provází sběratelé bájí a pověstí, nyní nazvaní Jake a Will, kteří cestují od vesnice k vesnici, sbírají tajemné kletby a předpokládají, že tak dokáží ochránit lidi z města před kouzelnými příšerami a zaklínadly. Budou však potřebovat notnou dávku odvahy, když se osobně střetnou se skutečnými čarodějnými stvůrami a zaříkávadly.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Docela příjemný film na zaplácnůtí devadesáti minut. Nic extra, ale ani nic špatného. Prostě taková průměrná podívaná... Docela dobrá atmosféra a celkově je to v pohodě. Rozhodně ale nejde o nic nadprůměrného nebo výjimečného, jak si někteří myslí. Vykopnout režiséra se nevyplácí. S Terrym by to mohlo být mnohem lepší.
Fingon
16 886 bodů
6
Opakuje se stejné zklamání jako po Stroji času Simona Wellse - vypadá to krásně, ale stojí to za... Škoda.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Wilhelm (Matt Damon) a Jacob Grimm (Heath Ledger) jsou slavní bratři žijící na konci 18. století ve Francouzi okupovaném Německu. Živí se jako profesionální vymítači pohádkových bytostí a nutno podotknout, že velmi úspěšně. Jednou ale sklapne past. V jistém Marbadenu se totiž ztrácejí děti a úchylný generál Delatombe (Jonathan Pryce) si oba bratry nechá přivést svým šíleným italským inkvizitorem Marcuriem Cavaldim (Peter Stormare), protože je přesvědčený, že v tom mají prsty, neboť se dozvěděl, že oba bratři jsou spíš kejklíři a podvodníci než skuteční exorcisté. Bratři tak budou muset zjistit, jak to ve skutečnosti je. Pomáhat jim bude prý prokletá, ale velmi krásná Angelika (Lena Headey), která skrývá rodinné tajemství. V lese u Marbadenu však žije pětisetletá babizna (Monica Bellucci), která je přesvědčená, že je nejkrásnější na světě. Scénář Ehrena Krugera šitý na míru Terry Gilliamovi vychází ze základních premis pohádek bratří Grimmů a nabízí tak zvláštní koktejl pohádky, horroru a velmi specifického humoru a nutno přiznat, že v rukou méně zkušeného režiséra se mohl opravdu hodně vymknout kontrole. Takhle se vymkl jen trochu a tudíž je Kletba bratří Grimmů docela dobrou podívanou, která však trpí jistou nevyvážeností v tempu. Překvapivý problém je i v typovém obsazení hlavních dvou herců, kteří nijak neoslní a dohromady příliš nefungují. Oproti tomu obsazení labužnického Jonathana Pryce a opět výborného Petera Stormarea bylo velmi dobrým tahem. Film stál osmdesát milionů dolarů a v zemi svého vzniku se stal překvapivým propadákem.

Dodatečné informace

Původní název:
The Brothers Grimm (více)
  • USA Kletba bratří Grimmů
  • USA The Brothers Grimm
Distributor:
SPI
Země původu:
USA, Česká republika, Velká Británie
Rozpočet:
88 mil. USD
Tržby:
105,32 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná


Powered byJustWatch