Annie Hallová

75%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Film o problémech jednoho páru plný oduševnělých, komplikovaných, někdy i povrchních dialogů. Je to prostě smršť slov a problémů. Woody Allen v hlavní roli excentrického podivínského komika je velmi dobrý. Z filmu mám dobrý dojem, ale hluboko pod kůži se mi rozhodně nezaryl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Woodymu Allenovi jsem se z mnoha různých důvodů vyhýbal, ale když už jsem si řekl, že se na můj postoj k němu (až mi bude padesát a budu nesnášet celý svět, ocením to spíš) vykašlu, nemohl jsem si přát lepší film na začátek. Annie Hallová je vtipný a chytrý kousek se vším všudy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Something is wrong. Ale chyba bude nejspíš na mém přijímači. Prostě si nedokážu k těm raným Allenovým dílům najít cestu (Love and Death mě taky celkem minula). Nějak mě více berou příběhově zajímavější Woodyho novinky...4.5/10
Fingon
16 886 bodů
6
Někdy se divím, jak můžou některé filmy získat Oscara.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Konverzační komedie s řadou zajímavých nápadů a Diane Keaton, která vlastně v amerických filmech hraje pořád tuto slavnou roli. Woody Allen je zábavný a ve své době to muselo být opravdu osvěžující. Je ale pravda, že dnes by to bylo spíš na solidní telku a myslím, že autoři Sexu ve městě by měli vyplácet Allenovi tantiémy do konce života.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Allen je skutečně nesmírně talentovaný filmař a každý jeho film je svým způsobem unikát. Jsou inteligentní, nespoutané, celistvé a nedíváme se na ně, protože to chceme, ale protože je prostě potřebujeme. Annie Hall je příběh ze života podaný čistě po Allenovsku, nebo-li vložení jeho osoby na pozadí partnerských problémů a jejich překonávání nikoli z pohledu Alvyho Singera, nýbrž samotného Allena. A proto je tenhle film tak moc osobitý, originální a příjemně humorný, stejně jako celá jeho tvorba. Doufám, že i další jeho filmy, které mi dosud unikaly, budou také takové..
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Moje prozatím druhé setkání s Woody Allenem a říkal jsem si, že když se mi tak líbila Půlnoc v Paříži, sáhnu po ještě něčem dalším.. A vedle Manhattanu je tohle taková ta vlajková loď, ten první film, který si s režisérem spojíte.. Boříce čtvrtou stěnu hlavní hrdina pronášející úvahy o tom, co divák vidí na plátně. V jádru jde pořád o romantický film, který ale svojí unikátností možná úplně přetočil žánrové standardy.. Není to příběh o tom, jak se do sebe lidé zamilovávají, ale vlastně o opaku.. Může Vám připadat, jak časté Allenovo adresování přímo k divákovi dává filmu osobnější přístup, ale co když se nejste schopní naladit na jeho vlnu a dokonce tak, že Vám hrozně chytrý pohled na všechno začne docela vadit.. Je to takový šok, že si lidi o situacích myslí i něco více než jen, co dělají nebo říkají.. Nesmál jsem se a spíše mě to zaválo depresí. 60%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Těžko uvěřit, že na mé osobní otázky ohledně filmových postupů bude odpovídat právě snímek Annie Hall. Mé první setkání s tímto tvůrcem je pro mě v podstatě nečekané, překvapivé a originálně stylizované. Strašně se mi zamlouvá ten styl, líbí se mi ta bourání očekávání, prolomení čtvrté stěny, ten moment, kdy Allen v podstatě zastaví náhodného kolemjdoucího a zeptá se ho názor. V tomhle Woody prakticky nemá konkurenci, protože takto svěžím, nelineárním a neotřelým postupem dokáže zaujmout v podstatě okamžitě. Jediná výtka může být snad jen ta, že jakmile jsem se nabažil jeho vizuální geniality, už mě prakticky neměl moc na své straně a to navzdory květnatým dialogům i naprosto okouzlující Diane Keaton. Posledních 20 minut už jsem se tak spíš nudil a jediná výhoda pro mě byl konec, který pohladí po duši a mé mírné zklamání trochu zmírnil. A ač to možná tak nezní, jsem po prvním setkání s tímto tvůrcem spokojený. EDIT: Vracím se téměř po pár hodinách, neboť jsem až nyní pochopil tu genialitu. Allen v podstatě natočil terapii pro lidi (a zřejmě i sebe), co jsou na začátku, nebo na konci milovaného vztahu, přičemž všechnu tu strast neopomíná sarkastickým způsobem komentovat. Při tomto zamyšlení navyšuji hodnocení a začínám Woodyho vnímat jinak, než jsem ho po skončení filmu bral.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Vztahy jsou absurdní, hloupé, omrzí a vyčpí - a přesto je máme zafixované jako první položku na seznamu priorit, pídíme se po nich, hledáme vhodné protějšky... a k čemu vlastně? Allen to celé shrnul dokonale. Znovu připomínám, že nemám sice rád ten jeho zbrkle neurotický postoj ke všemu, ale k některým životním dilematům (které někoho spolehlivě můžou uvázat na 15 let k praktickému lékaři) sedí výtečně. Tolik životních pravd na jednom místě jsem asi nikdy neviděl. Potlesk.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Vyprávět Woodyho Allena jsem viděl jenom v Darebáčcích a teď přišel tento snímek, který mi úplně zamotal hlavu. Příběhy o tom jak se Woody a Diane snaží urovnávat svůj vztah a chtějí být nejvíce normální, mě velice zaujmuli. Woodymu samozřejmě nechyběla žádná prozřetelnost, aby neukázal svůj úžasný a nestárnoucí humor. Ani nevím zda Darebáčci či toto bylo lepčí, přeci jenom v tomto snímku se více odkazů na sex, což by nemuselo býti tak špatné, ale díky tomu se nemůžu s filmem chlubit před rodinou. Nicméně, perfektní výkony herců i režie a především scénáře, so good!