Hercules

59%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Hercules sice není dokonalý,ale to co chce sdělit dělá velmi dobře. Jedná se o dobrodružný akční snímek a u takového se chci pobavit,což se ve výsledku i stalo. Obsazení Rocka coby Herculese není nijak překvapivé,protože se na tuto roli nikdo jiný nehodí lépe (po fyzické stránce) a upřímně Rock vypadá božsky. Akce má šmrnc a kdyby se lépe dotáhli CGI efekty,tak by to bylo ještě o chlup lepší. Příběhově jsem čekal úplně něco jiného,ale i tak jsem spokojený.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Popis snímku, který v kinech konkuroval počinu 'Herkules: Zrození legendy' (2014), je jednodušší, než by si kdo pomyslel. Nejedná se o nic jiného, než o staromódní dobrodružný film, ve kterém nejde o nic jiného, než diváky popcornově pobavit. Celkově se dá považovat oproti výše zmíněnému za krapet slabší, ale jinak svůj účel splňuje. Herkules má tentokrát tvář Dwayna Johnsona, který si ho viditelně zahrál s chutí. Koncept příběhu je však poněkud jiný, než na jaký jsme zvyklí. Herkules stále je tou legendou, který prošel dvanácti zkouškami Bohů a mající nadlidskou sílu, ale jen v příbězích a legendách svých kumpánů, se kterými sehrávají divadýlko a to za určitým účelem. Tady je Hercules prostě lidštější, což se mnohým nemusí líbit. Jednoduchost scénáře skutečně nevyžaduje u toho přemýšlet. Proč taky. Celé to má příhodné tempo, jedinkrát nenudí, čímž celá stopáž uběhne tak rychle, až zamrzí. Scénář byl vypracován na základě komiksu od Steva Moora, ve kterém se řecká mytologie vynechává a jde si svou cestou. V ději se použilo několik známých motivů. Například scéna, ve které Herkules trénuje několik stovek farmářů v taktickém boji, jistojistě není potřeba připomínat odkud je. Dalším zásadním faktorem ovlivňující celý koncept snímku je trvání producentů na PG 13, takže lecjaké brutality se nelze dočkat. Může to vypadat jako kýč, ale je to zábavný kýč vhodný pro celou rodinu, který si lze plně užít. A to dokonce i ve 3D.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Ten film mi nepil krev a asi by mu šly dát tři hvězdy, ale ta neexistence jakékoliv hodnoty tu prostě vadí. A tím nemyslím nějakého přesahu nebo hloubky, ale jakékoliv, třeba popcornové hodnoty. Příšerná choreografie bitev, nezajímavé postavy, neexistující koncept (mýty se vyvracejí jinými mýty). Zlatý Kevion Sorbo, můžu říct.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nenáročná "historická" pohodovka. Líbilo se mi vystylizování slavného bijce do obyčejného žoldáka, který putuje od města k městu a bere jakoukoliv lepší zakázku. Příběh taky celkem fain, takže za mě spokojenost. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Ačkoli mám tento žánr moc rád i The Rocka tentokrát to nevyšlo. Filmový Hercules je totiž tak zdlouhavý a nepříliš zajímavý film, že je mi až záhadou kam šly všechny ty prostředky z několika zemí, když to na plátně není vidět a nejzajímavější scény jsou v traileru. Pro mě osobně zklamání.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
cisto osemdesiatkova zelezitost (pri treningovej montazi som cakal nejaky klasicky rockovy song ala you're the best). ratner opat uraduje svojou nevyraznou reziou ale este stastie ze to ma sympataka rocka v hlavnej ulohe ako i slusnych prihravacov v podobe iana mcshanea a rufusa sewella. skoda rozhodnutia ala "troja" a dat greckym bajam punc reality namiesto mega-spektakularnych (a nerealistickych) bitiek...
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Tohle mě bavilo!............Dwayne je prostě dobrej. Příběh a závěr jsou maličko ošoupaný a jednoduchý, ale má to prostě šmrnc. Mít to pod palcem takovej Ridley Scott, tak to bude asi jiná hra, ale i tak veliká spokojenost. Asi mi tam chybělo více těch bájných příšerech, no třeba příště. 76%
avenis
avenis
8 137 bodů
7.5
Mezi všemi herci, co kdy hráli postavu legendárního Herkula, "The Rock" patří k těm hodně zdařilým. Ano, tak nějak jsem si vždycky tohoto poloboha představovala. Tedy po vizuelní stránce a co do nepřemožitelnosti v boji. Příběh si s Homérovou předlohou jen tak pohrává a scénáristé upletli vlastní verzi jedné z kapitol Herkulova života, ale to asi nevadí. Zjevná snaha o demýtizování Herkula je naznačena lehkým současným humorem a neobjeví se žádný klasický bůh, což je vlastně příjemné. Rebecca Ferguson, nazdobená a sošná je perlou tohoto snímku, opravdu velmi krásná. Zaujaly mne kostýmy, kdy návrhářka evidentně sáhla do fundusu a použila zbroj nejen Trojského prince Parida, ale také kostýmy ze seriálu Xena a Hra o trůny. (27.6.2022)
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
4.5
Já vážně myslel, že to bude dobrý. Musí to být přece lepší než Zrození legendy. Když jsem viděl plakát říkal jsem si, že to bude pecka. No ale je to výsledek mixu třešní a mlíka. Prostě pořádná hračka. Je to překvapivě nudný film a to i navzdory těm jménům. Fakt nechápu jak se tohle mohlo tak (ne)povést. Proč museli Herákla polidšťovat? To je jako kdyby natočili film o Samsonovi. A ten nerozsekal filištínský vojsko, protože to byl Boží vyvolený a měl díky tomu sílu jak bachyně. Ale proto, že byl praotcem Krav maga.
blazma
blazma
4 928 bodů
4
Docela jsem se tesil na Dwayna v roli jednoho z nejznámější a nejpopulárnějších polobohu vůbec. Navíc se po dlouhé době dostal tento polobůh i na filmová plátna a s poradnou horou svalu jak má byt. Nic méně, Dwayne je to jediné co tam je zajímavé. I když vlastně ani to ne. Suchy a nezáživný příběh, doplněný spatnou akci. Herkules, je tam jenom jako ta hora svalu a mozek žádný. Proste špatný film, nudný od počátku až do konce.