Vražda na úrovni

70%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 708 bodů
7
Pěkná detektivka bez zbytečných příkras. Sherlock Holmes, Jack rozparovač, Svobodní zednáři a tajemný Londýn, to samo o sobě stačí, když se to dobře zpracuje a to se povedlo. Toto je typický příklad toho, že i za málo peněz se dá pořídit hodně muziky.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Sherlock Holmes vs. Jack Rozparovač. Velmi zajímavě zpracovaný případ o masovém vrahovi, který do dnes budí rozpaky. Děj vlivně zachycuje boj mezi třídami na politické bázi, kde mají ohromný vliv především zednáři. Co do činění s tím má i parapsychologie, což přináší neskutečné šílenství. Chmurná a mrazivá atmosféra vyzařuje z každičké scény velmi napínavého a vkusně zpracovaného dějství podpořené nejen vynikající kamerou, ale i dobře zvolenou hudbou. Christopher Plummer a James Mason v rolích Holmese a Watsona jsou už kapitolou sami za sebe. Své postavy ztvárnili mistrovsky a velice přesvědčivě. Tento snímek se řadí mezi povedenou klasiku o nejslavnějším detektivu všech dob a to zaslouženě.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Vynikající thriller, ve kterém herecky exceluje Christopher Plummer coby představitel nejslavnějšího detektiva v dějinách, jenž na svou obranu žádnou střelnou zbraň nepotřebuje. I když hlavní roli si tu pro sebe zabraly špinavé a děsivé ulice nočního Londýna zahalené tak hustou mlhou, že už od úvodních záběru mě začal šimrat mráz na zádech. Tempo možná místy trochu polevovalo, ale duo Holmes-Watson bylo opravdu nesmírně sympatické, atmosféra pěkně mrazivá a Bob Clark se za svůj příspěvek do dlouhé řady filmových adaptací podle mistra Doyla nemusí vůbec stydět.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
8.5
Nejslavnější fiktivní světový detektiv proti asi nejslavnějšímu skutečnému sériovému vrahovi. Souboj to byl velmi efektivní a napínavý, detektivka jako dělaná. S obsazením jsem byl spokojen, Christopher Plummer se zhostil role Holmese výborně a výkon jsem mu věřil a na Jamese Masona jsem si brzy zvykl a nevadil mi. Zapadlé uličky starého Londýna mají svou neopakovatelnou, děsivou a hlavně působivou atmosféru, které prochází celým filmem, po této stránce jsem s filmem více než spokojen, párkrát jsem se i skvěle pobavil. Příběhová stránka je také bez chyby - První hodina filmu navnadila, nenudila a hlavně byla fakt dost napínavá, což v druhé trochu ustoupilo, ale závěrečný souboj, smrt Mary Kelly a konečné rozuzlení byly úplně dokonalé. Detektivka té největší třídy a asi hlavně klasická detektivka s asi nejmrazivější atmosférou, kerou jsem zatím viděl. Byl jsem potěšen, přesto se mi to nezdálo úplně dotažené. Nezklamalo mě to, což znamená, že to nezklame ani další Holmesology, takže doporučuju.