Poslední prázdniny

70%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8
Příjemná nenáročná komediální oddychovka s herečkou a zpěvačkou-rapperkou Queen Latifah, pro české diváky zajímavá svými lokacemi (Šumava, Karlovy Vary - Georgia bydlí v hotelu Pupp). Ostýchavá prodavačka v supermarketu se dozví fatální diagnózu a rozhodne se strávit poslední měsíc života, který jí podle ní zbývá, odpočinkem a podle svých představ, daleko od každodenní ubíjející všednosti. Vybere si střední Evropu a vyhlášené lázně ... V menší roli se s potěšením představili Gérard Depardieu jako šéfkuchař hotelu Pupp a Lucie Vondráčková jako recepční.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Jemný odpočinkový snímek o splnění jednoho snu a jedna velká filmová reklama na Karlovy Vary v jednom. Byť je dané téma citovou záležitostí, tvůrci nijak netlačí na pylu a poukazují na štěstí jedné dámy, která se dozvěděla velmi nepříjemnou zprávu o svém zdravotním stavu. Zcela lidsky se s tím vyrovnávala, ptala se boha, proč ona. Ale byla silná a rozhodla se prožít své poslední dny naplno. Ze spousty snů, si vybrala jeden. Hotel Pupp v Karlových Varech. Zimní období bylo využito na maximum. Kouzlo města tvůrci doplnili přítomností nedalekých hor a lyžařského střediska. A my kroutíme hlavou. Ve výsledku to však vypadá zajímavě a poutavě. Jen mám obavy z hlubokého zklamání turistů, kteří tento fakt viděli právě v tomto filmu, a rozhodli se takovou romantiku prožít také. Film dokáže diváka povzbudit a přivést ho k jiným pohodovým myšlenkám. Konec příběhu jsem trochu očekával, protože by bylo divné, kdyby takovýto příběh měl skončit špatně, ale přesto jsem měl po zhlédnutí tohoto snímku příjemný pocit. Jeho hlavní poselství je více než jasné. Po vyřknutí zákeřné diagnózy s jasným koncem neupadnout do depresí a naopak prožít každý den naplno.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
No, to zase byla volba na sobotní večer. Bez herců (chtělo se mi brečet, když jsem viděl jak zase dopadl Depardieu), bez scénáře (ku.va to měla být svěží komedie?), ale zato s Alpama poblíž Karlových varů (se divím, že mě to překvapuje..) a s nulovým humorem... Prostě můj první letošní odpad patří téhle "komedii" s příšernou Latifah a jsem na to hrdý :)
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
5
Naprosto průměrná a předvídatelná komedie. Opravdu, hned od začátku je jasné jak to dopadne. Sem tam vtipné, ale jinak blbé a snad, až nebezpečně zjednodušené. Prostě Řehořie Ptáková zjistí, že jí zbývá pár dní života a skoro to s ní nehne. Jako tyhle filmové nápady ve stylu "umřu tak si aspoň užiju" jsou fajn, ale v reálu si to fakt nedovedu představit. A ještě navíc francouzký šéfkuchař. Ne, že by mě Depardieu nepotěšil, ale Pupp má Českého šéfa kuchyně.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Nudná komedie, která ničím nepřekvapí, ale dokáže zaujmout krásnými scénami na prostředí, ve kterém se film odehrává, ale to je tak asi všechno. Herci spíše průměr, možná kdyby se v hlavní roli objevila nějaká dobře hrající sexy herečka na místo asexuální Queen Latifah dopadlo by to lépe, i ten Depardieu téměř nic nepředvedl. Po příběhové stránce to zaujme až poté co dojde k tomu zvratu. Ale většinu času jsem se nudil, občas jsem se pokochal z nádherné krajiny a skvěle vypadajícího jídla, toť vše.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Příjemná pohodová komedie, která ani nemohla skončit jinak než skončila. Tohle byl už od začátku nalajnovanej děj ve kterym se nedělo nic co by vás mohlo zaskočit. Ale to nemění nic na tom, že výkony herců nebyli špatný a párkrát jsem se i zasmál. Pohodovej film, na kterej se klidně kouknu znova, kdybych zrovna neměl co dělat. 60%
Kuca25
2 132 bodů
6
Já měl tenhle film rád už od dětství, bylo to samozřejmě hlavně kvůli tomu že se odehrává ve Varech. Americký film který je v Karlových Varech to se jen tak nevidí. Už strašně dlouho jsem ho neviděl, tak jsem si ho dnes kdy už pár měsíců bydlím v hlavní městě z filmu, pustil znova. Musím říct že jako dítěti se mi líbil víc. Na druhou stranu Gérald Depardieu se mi v roli šéfkuchaře hrozně líbil. Poslední prázdniny jsou energetický snímek o tom že by jsme si měli život více užívat a to je vždycky dobře. Na druhou stranu je hodně béčkově zpracovaný a hodně předvídatelný. Však na příjemný odpočinek bohatě stačí. Taky se u něho dá skvěle pobavit když vidíte výhled z Puppu a nad Varami se tyčí Alpy.
Evah
Evah
2 128 bodů
10
Toto je jeden z mých úplně nejoblíbenějších vánočních filmů a filmů celkově. Úžasný příběh, který je chviličku smutný, na druhou stranu ale ukazuje tolik naděje a to jak si lze užít život. Miluji i to, že se americký film odehrává většinu času v Česku a hrají tu i čeští herci. Musím říct, že jsem se díky filmu hodně těšila na návštěvu Karlových Varů a trochu mě to zklamalo, ale film je vážně dokonalý.
winetach
winetach
1 927 bodů
6
Klasický rodinný film na sviatočné popoludnie.Ani zlé ani dobré. 3/5
jvempire
jvempire
1 208 bodů
9
Zajímavá komedie s poměrně originálním příběhem. Plus čechy :-)