Senna

81%
Senna

Film SENNA přináší skutečný příběh legendárního brazilského automobilového závodníka Ayrtona Senny, kterého mnozí považují za nejlepšího jezdce historie.
Sledujte Sennovu velkolepou kariéru ve formuli 1; jeho fyzický a duševní vývoj na závodních okruzích i mimo ně; jeho cestu za dokonalostí i zásadní proměnu z neskutečně talentovaného nováčka, který v roce 1984 razantně vtrhl do F1, v mýty opředenou legendu, jež se ze Senny stala po tragických událostech v Imole roku 1994. Díky úzké spolupráci s rodinou závodníka a s vedením formule 1 se film SENNA stává prvním oficiálním dokumentem o jeho životě s mnoha úžasnými a dosud nepublikovanými archivními materiály. (oficiální text distributora)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Líp natočit dokument, který má primárně udělat z někoho boha, asi ani nejde. Snad to jen chtělo víc ve mně vzbudit zájem o Sennu jako člověka, nejen figurku, o které se vlastně člověk nedozví víc, než kdyby sledoval za jeho života a těsně po něm televizní zprávy. (Zhlédnuta 104 minutová verze.) 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Věděl jsem jak to skončí a stejně jsem ani nedýchal. Asif Kapadia natočil nejen vynikající dokument ale zároveň jeden z nejlepších snímků roku, který napětím strčí spoustu ambiciózních snímků do kapsy.. A to vše za použití dobových záběrů a rozhovorů. Tomuhle říkám majstrštyk. 10/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Senna je špičkový dokument, jeden z nejlepších sportovních dokumentů, co jsem kdy viděl a zároveň film hluboce lidský a jímavý. Kromě toho, že film obsahuje řadu zajímavých faktů je to i podobenství o úspěchu a vykoupení.V čem je Senna také silný je ovšem rovina, kterou bych se nebál nazvat metafyzická. Senna byl silně věřící katolík a právě tato část se velmi vkusně prolíná celým dokumentem. Závěr snímku pak dostává charakter naprosté unikátnosti a legendy a musím říct, že mi z toho zaskočil pomyslný knedlík v krku.

Dodatečné informace

Původní název:
Senna (více)
  • Francie Senna
  • Francie Ayrton Senna: Beyond the Speed of Sound
  • Francie Ayrton Senna: Onsoku no Kanata e
  • Francie Senna: O Brasileiro, O Herói, O Campeão
  • Francie Сенна
Země původu:
Francie, USA, Velká Británie
Tržby:
8,21 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Senna je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch