Po zániku Země

53%

Komentáře a recenze 48

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3
Možná kdyby si na začátku zlomil obě nohy ten smrad a děj filmu by tak ležel na Willovi výsledek by byl mnohem lepší. S takovou se jedná o celkem stravitelnou sci-fi,která zcela zašlapala do země veškerý svůj potenciál tím že vsadila na špatného koně v podobě Jadena Smitha. Po vizuální stránce se filmu nedá nic vytknout,ale k čemu to,když všechno ostatní je na nic. M. Night Shyamalan se v posledních letech nepředvedl s ničím pořádným a Po zániku země ho rozhodně nekatapultuje mezi špičku,ba naopak ho to sráží.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Tento snímek nezáchránil ani můj oblíbenec Will Smith. Prostředí je neralistické až depresivní. Děj průměrný. Žádná sláva, ale v klidu jsem se na celý film dodíval.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Ono je hrozně snadné vysmívat se M. Nightovi, že napsal a zrežíroval další debilní scénář. Vlastně se cítím až provinile, že to dělám. Ale dělám a dělat musím, protože to prostě je hloupý, nedomyšlený, neživotný a hlavně velmi líný film, kde promyšlenost nepřesahuje hranice scény (někdy záběru), svět nežije, pouze "je", protože si všichni přečetli scénář. Hlavně to vše oplývá velmi neúměrným egem. Bohužel chybí zajímavý příběh, který by přesvítil ty neskutečné logické lapsy v ději. WTF scén je moc málo (ale jsou), aby to bylo vyloženě zábavné, takže je to především na kroutění hlavou, až z toho člověka bolí krk.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Stačil by malý detail. A to, aby místo nesympatického Jadena běhala po buši Zoe Kravitz a asi bych byl spokojenější. Jinak je to typická báchorka, jak se z synů stávají muži, ale fakt nezáživná. 4/10
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Žádný megaprůšvih se určitě nekoná a rodina Smithů se o práci zatím bát nemusí, ale o čem to vlastně bylo? O rozpadajícím se vztahu čestného generála a jeho dospívajícího syna? O nezdolné lidské vůli a boji s dosud nepoznaným strachem? O reálné katastrofické vizi, která má lidi varovat a poučit?.... Přestože Vesnice mi jde vyloženě proti srsti, k Shyamalanovi chovám určitou úctu za to, že si točí filmy podle svého, že nekopíruje nic od ostatních a dokáže vytvořit naprosto specifickou a podmanivou atmosféru. Jenže to všechno mi tady úplně chybělo, to Shyamalanovské kouzlo se vytratilo společně s navýšením rozpočtu a vizuálních efektů a nejenže to celé vyznělo v absolutní NIC, ale ta americká pachuť v každém dialogu a rádoby velkolepost akčních scén a všech velkých myšlenek mě ještě vydatně znechutily. Navíc plačící Jaden je méně uvěřitelný než střízlivý Zeman a Will pořád jen sedí, tváří se drsně a ve své roli je vyloženě uvězněný. Ale i přes ten příval kritiky musím uznat, že alespoň napoprvé se u toho dá docela bavit a pokud vypnete mozek, nudou se rozhodně neukoušete ...- aneb Z Shyamalana se stal rutinní digitální režisér.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Každý režisér má film, ktorý sa vymyká jeho štandardom. Spielberg má Vojnu Svetov, Cameron Avatara, a Burton svojrázneho Batmana. Takže ma ani neprekvapuje, že sa pán režisér Mr. Shy rozhodol spraviť tiež niečo, čo preňho nie je zvykom. Sci-fi fantasy. A musím povedať, že som to čakal omnoho horšie. Bolo to fajn i keď to s pánom M. Nightom skoro nesúvisí - napätie tu je, ale chybajú typické zvraty, ktoré k režisérovi neodmysliteľne patria. Ďalší bod je to, že je to klišé a neoriginálne (ak nerátam námet a vizuál). No dobre zahraté a napäto natočené čiže sa nebudete nudiť. Ak by toto natočil niekedy na konci minulého tisícročia bol by kráľ, no v súčasnej dobe sa tým nejak nepredviedol. Preto filmu dávam 56% a Známku: C ... Nebudem hrať keby bolo keby. Vyšlo to teraz a beriem to tak ako to vidím. Ale bolo to lepšie ako som čakal. Po nejakej dobe si to zase pozriem. Celkom sa mi to páčilo. Na nedeľné popoludnie ideálne...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
2
No hrůza. Těch 20 procent je vlastně už ani nevím za co. Asi že jsem to přežil. Otec Smith se chce asi postarat o synovu kariéru, ale tímhle filmem mu moc nepomohl. Shyamalan tenhle film vůbec nezvládl a protože ho moc nemusím, ani mě to nemrzí. Škoda jen ztráty času při sledování tohoto filmu.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Od M. Night Shyamalana příjemné překvapení. Místama byl film docela utahanej, ale finále parádně vygradovalo. Smithův nesympatickej synek dostal pro sebe až zbytečně moc prostoru,ale bylo vidět že se snaží, tak jsem přimhouřil očko. Jen ten prostej děj mohl být víc rozvinutej, otec a syn se vysekaj na planetě, otec pošle syna přes les aby vystřelil světlici, no žádnej šlágr. efekty jsou ale na velmi dobré úrovni, pro fanoušky sci-fi a deštných pralesů určitě vřele doporučuju.
Pas
Pas
6 225 bodů
1
Po zániku rozumu Předimenzovaná blbost kypící nelogičnostmi a nedodělky. Režisér nám svět popíše v pěti minutách a dál už se k tomu tématu vůbec nevrací. Výsledek je takový, že nevíme, proč se co děje. Nevíme, co se stalo na zemi, nevíme, co je mimozemská rasa zač, jak probíhá válka a celkově co se děje. Zbytek filmu je o sbližování otce se synem, který utíká před digitálními zvířátky, která se vyvinula s jediným účelem: aby zabíjela lidi (wtf?). Hlavní zrůda je spíš směšná než hrozivá. Umí sice vycítít i nepatrné množství jakýchsi feromonů strachu a stopovat tak lidi, ale jinak je slepá, nejspíš hluchá a neumí cítit nic jiného, než ty trapné feromony, ale i ty umí vycítit jen ze vzduchu (!) a ne například z krve (wtf?). Korunu všemu nasazuje znamenitý Jaden, který na první pohled upoutá svým tupým výrazem, který si musel opravdu poctivě cvičit několik hodin denně před zrcadlem, protože ho dotáhl do naprosté dokonalosti. Will Smith klasicky dobrý, ale nohy mu podráží příšerný scénář, hloupý námět a v neposlední řadě právě Jaden.
FlyWater
FlyWater
4 527 bodů
6
Chápu místní rozporuplné hodnocení. Není to klasický Shyamalan, na kterého jsme zvyklí. Nedá se říct, že by tu byl nějaký extra překvapivý zvrat. Plus Jaden Smith hodnocení taky zrovna extra nepřidává. Klučina mi tu sakra nesedl. Naopak mám rád příběhy zasazené do poničené Země. S tím si tvůrci poradili, takže se to trošku vykompenzovalo. Pro ty co nikdy neviděli film od Shymalana se to určitě bude líbit. Ale já vím, že dokáže odvést mnohem lepší práci. Proto o hvězdičku dolu.