Výlet

71%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Na české poměry dobrý film.
Fingon
16 886 bodů
10
Rodinné výlety jsou to nejhorší, co může člověka v normálním životě potkat a s pravděpodobností jej to potkalo, potkává a bude potkávat stále. U tohoto Výletu máme to štěstí, že nejsme jeho přímými účastníky...
avenis
avenis
8 061 bodů
8
Opravdu dobrá sonda do života jedné rodiny. A taky už historické a velmi dobře zachycené některé aspekty naší země 13 let po Sametové revoluci. Film zachycuje nejen tlačítkové mobilní telefony a všeobecný boom ve stavebních rekonstrukcích, ale i hranice tam, kde dříve nebývaly a motiv uprchlíků, jak jsme jej vnímali tenkrát. Samotný příběh je sice tíživý, ale takový život je. Zajímavost - natáčelo se v domě, který patří Ivě Janžurové, kde žije s oběma rodinami svých skutečných i filmových dcer.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Iva Janžurová hraje ráda se svou dcerou Sabinou a zde i se svou dcerou Theodorou. Ona sama je skvělá herečka, ale její dcery se mi nelíbí, zvláště pak Sabina ne. Ani fyzicky, ani herecky mě nezaujala. Kdo se mi v tomto filmu líbil, byl Igor Bareš. Film to rozhodně není špatný, ale po stránce scenáristické se domnívám, že má dost velké slabiny. Samé popichování, handrkování, místy film vyloženě ztrácí tempo. A některé scény mi připadaly i dost trapné.
kawa
3 388 bodů
7.5
Velmi úspěšný film Alice Nellis, který časem ale ztrácí své kouzlo. Nějak vyčpěl náboj. Vyprávění o rodinné krizi během převozu popela na Slovensko skončil tragikomicky, úmrtím babičky. Maminky zemřelého. Film stále drží díky Ivě Janžurové, která zapojila své dcery a Igoru Barešovi, který podal slušný výkon.
Jonák
Jonák
1 659 bodů
8
Za mě 8/10. Účel komedie to splnilo na jedničku, mnoho vtipných scén a dobrých herců tvoří zkrátka fajn komedii. Děj - nápad, vyprávět o rodiné krizi při převozu popela mi přijde skvělý. Sice žádná přidaná hodnota, ale nutno uznat, že na poměry jiných českých filmů z posledních let více než dobré :)
czech-movie
1 476 bodů
7.5
Další kvalitní film Alice Nellis. Trio žen hrálo přesvědčivě a vyšel z toho tak pěkný cestovní film, který ne každého přesvědčí, aby se na něj znovu podíval, ale neurazí, že za to vyhodil peníze v kině.