Výlet

71%
Výlet
Plakát traileru
Zesnulý otec si přál být rozptýlen na svém rodném Slovensku. Nejbližší okruh pozůstalých se proto společně vydává jeho poslední vůli vyplnit. Povinná automobilová výprava se však postupně stává překvapivým očistcem, který umožní všem členům rodiny konečně vzájemně vyřešit své vlastní úzkosti a problémy.



Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Na české poměry dobrý film.
Fingon
16 886 bodů
10
Rodinné výlety jsou to nejhorší, co může člověka v normálním životě potkat a s pravděpodobností jej to potkalo, potkává a bude potkávat stále. U tohoto Výletu máme to štěstí, že nejsme jeho přímými účastníky...
avenis
avenis
7 909 bodů
8
Opravdu dobrá sonda do života jedné rodiny. A taky už historické a velmi dobře zachycené některé aspekty naší země 13 let po Sametové revoluci. Film zachycuje nejen tlačítkové mobilní telefony a všeobecný boom ve stavebních rekonstrukcích, ale i hranice tam, kde dříve nebývaly a motiv uprchlíků, jak jsme jej vnímali tenkrát. Samotný příběh je sice tíživý, ale takový život je. Zajímavost - natáčelo se v domě, který patří Ivě Janžurové, kde žije s oběma rodinami svých skutečných i filmových dcer.

Dodatečné informace

Původní název:
Výlet (více)
  • Česká republika Výlet
Premiéra v ČR:
21. 3. 2002
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
12+

Podobné