Anička s lískovými oříšky

55%
Anička s lískovými oříšky
Plakát traileru
"Ještě jsem neviděl dvě sestry, aby se měly tak rády", vzdychne král Štěpán, když objeví na staré tvrzi v lesích, kam zabloudí při lovu, svou jedinou a velikou lásku, osiřelou rytířskou dcerku Aničku. A skutečně, Katka stojí věrně po boku své nevlastní sestry, i když té osud připraví, díky macešině kletbě, nejtěžší zkoušky, jaké mohou mladou, krásnou dívku potkat. A tak může královna víl v závěrečné písni zazpívat nejen milencům z pohádkového příběhu, ale i nám všem: "Každou láskou zlo se překročí, každá láska boha tlumočí, uvadá květ, který stojí sám tak pro tebe lásku mám..."



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
4
Unylá Linda Rybová by se snad v nic jiného než v ovci proměnit nemohla - potud je děj výstižný, ale jinak klopýtá, kulhá, vleče se ... Nejlepší hodnotitelé, děti, po půlhodince utekly od monitoru - a já se jim nedivím. Ani obvyklý hlavní klaďas Jan Čenský s tím nic nezmohl.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Nepříliš povedená depresivní pohádka s "šílenou ovcí". Linda Rybová svým projevem patří hlavně do pohádek a je vhodná pro role ukřivděných panen a princezen, protože její projev leklé ryby se nemění od té doby, co začal hrát - jinak mi je ale sympatická.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
1.5
Nudná, depresívní pohádka, jedině maska začarované Aničky do ovečky mě svou morbidností zaujala. Je to podprůměr s lacinými kulisami a přeplácaným dějem. Jedna z těch nesympatických pohádek 90. let. Sympatický mi byl jedině Jan Čenský. Hudba je neuvěřitelně mdlá. V hlasování o deset nejhorších českých pohádek všech dob se právě tato umístila na prvním místě!

Dodatečné informace

Původní název:
Anička s lískovými oříšky (více)
  • Česká republika Anička s lískovými oříšky
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění