Pokoj

46%
Pokoj
Plakát traileru
Pokoj je kultovní film samozvaného hereckého a režijního génia Tommyho Wiseaua, který se proslavil svou jen obtížně překonatelnou špatností. Afektované melodrama sleduje jednoduchou, a přesto zmatlanou, zápletku, jejíž ústřední postavou je Johnny, překrásně neumětelsky ztvárněný samotným režisérem. Johnny miluje svou snoubenku Lisu, ta je však nespokojená a začne mu zahýbat s jeho nejlepším kamarádem Markem. Hysterické herecké výkony, nesmyslné dialogy, směšné milostné scény a zejména naprostá absence sebereflexe protagonisty a režiséra v jedené osobě zařadily pokoj na nejeden seznam nejhorších filmů všech dob, ale i srdcí mnoha milovníků guilty pleasure.



Recenze: Pokoj

Kinobox.cz
0%

Památný maraton tvůrčí nekompetence, od nějž přes všechen pocit trapnosti nejde odtrhnout zrak. Samolibost a arogance Tommyho Wiseaua v kombinaci s jeho bezradností nás varují před vlastními okamžiky velikášství. Ale především je to strašná sranda.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Snad poprvé nevím co k nějakému filmu napsat. V první řadě všechno co jste o The Room slyšeli je pravda! Něco tak amatérského jsem dlouhou dobu neviděl. Nevím v čem byl Tommy Wiseau nejhorší,jestli to byla příšerná režie plná velmi zvláštních záběrů (když postava Johnnyho ničí byt a shazuje obrazy a jeden se opře o kameru,tak jsem si říkal to jako vážně?). V další řadě to je prapodivný scénář kde většina dějových linek není nijak ukončená a všechny postavy se chovají nelogicky. Dialogy co zde zazní to je opravdový bizár a jenž trhá uši. K hercům snad jen jediné,že tak příšerné herce jenom tak někde neuvidíte. Všem opět vévodí katastrofální Wiseau jehož smích mě bude děsit ještě dlouhá léta. Samotnou kategorií jsou milostné scény,kterých je zde dost a jsou vážně dlouhé (divné). Přesto musím dát aspoň těch 50%,protože jsem vážně nasmál,i když to nebyl Tommyho záměr.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
10
Už dlouho jsem neviděl film, ve kterém by byla nejsympatičtější postavou rakovina prsu. Nepopsatelná demence The Room dotažená k extrému má nepopiratelné charisma. Po uležení se nebojím dát plný počet. Ne Plán 9, to až The Room naráží na strop filmové hlouposti s takovou silou, že ho proráží a míří až do nekonečna. Ten film říká tolik věcí! I když povětšinou jiné věci, než které říkat chce. A nepřestává mě to fascinovat.
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Monument. Vitrína špatných až hrozivých filmařských rozhodnutí a bohnických dialogů, které jsou ale uskutečňovány s takovou upřímností a vervou, až vlastně perfektně odráží to, proč máme všichni tak rádi filmy a proč je tak lákavé být jejich součástí. Zjev jménem Tommy Wiseau, za běžných okolností doplňovač banánů v Tescu, člověk bez sebemenší známky talentu či kreativity, stvořil dílo, u něhož se pro jeho neskrývanou debilitu budou bavit generace filmových fandů - a přiznám se, že patřím mezi ně. Lisa je největší kráva, Mark nejhorší nejlepší kamarád a Wiseau nejvtipnější herec historie, a společně s dialogy, nad nimiž zůstává rozum stát, nebo opravdu nezapomenutelně špatným vedením herců, kteří se náhodně a nesmyslně zjevují a zdraví se při každém setkání, prostě nejde The Room alespoň trochu provinile a upřímně nemilovat.


Dodatečné informace

Původní název:
The Room (více)
  • USA Pokoj
  • USA The Room
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné