Den před krizí

69%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Snímek poodhaluje svět financí, obchodů a s tím spojených rizik. Konverzační napínavé drama nabízí svět, o jakém mnozí nemáme ani tušení. Mnoho jednání a obchodů, včetně dluhových produktů a rizikových modelů, které vzkvétali i za cenu toho, že informace byli skoupé až žádné. Peníze se točili a to bylo nejdůležitější. Jenomže ne nadarmo se říká, že se chodí se džbánem tak dlouho, až se ucho utrhne. Masivní potenciální ztráty, které by mohly ochromit celou společnost, náhle byli tu. Lze ještě zachránit co se dá, nebo je krach v nedohlednu? Když se divák zaměří na všechny ty obchodníky, manažery a další, nelze jim nic závidět. Šéf je prostě jen šéf a co poručí, tak se musí stát. A pokud v rámci touhy o masivním výdělku jde zodpovědnost stranou, následky jsou nadmíru nedozírné. Film s ohledem na finanční produkty a obchody je pro mnohé velmi těžkopádný a tak divákovy, který tomu vůbec nerozumí, přijde snímek zákonitě blbý. Ale je to škoda, neboť příběh upozorňuje a poodhaluje vše, co může takovou finanční krizi způsobit a jak se k tomu vlastně dojde. Náročný film, ale vyplatí se.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nové Wall Street se nekoná. i přes vynikající obsazení jde jen o poměrně nicneříkající angažovanou agitku. Aniž by bylo přesně jasné, o čem chce vypovídat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jop. Tak takhle mělo vypadat Wall Street 2. Parádně obsazené i zahrané a navíc i největšímu laikovi musel tenhle film dávat smysl. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Margin Call byl poprvé uveden na festivalu v Sundance, kde se setkal s vřelým přijetím diváků a zřejmě je také dobré dodat, že se bez problémů zaplatil. Jedná se o film, u kterého je dobré si trochu zapřemýšlet a dát si věci do souvislostí. Nikdo netvrdí, že události zobrazené ve filmu jsou reálné, ale z mého pohledu uvěřitelné jsou. Takové filmy mám rád.
lenka-staudova
270 bodů
1
No hrůza, takové dobré obsazení a film celkově velké zklamání!Dialogy o ničem, žádná šťáva. V půlce filmu jsem se úplně ztratila a otráveně film vypla.Strašné bláboly...
Ancaz
Ancaz
139 bodů
7
Natočit dobré finanční drama je zkrátka dřina. To víme. Od Wall street se o to také raději moc lidí nepokoušelo. Bylo jasné, že se o té poslední krizi něco natočit muselo, tak to zkrátka udělali. Udělali jenom to, co se od nich čekalo. Tak nějak se dají shrnout i herecké výkony.