Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

67%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Zručně natočený, ale taky maximálně otravný film. Pořád nevím, co si mám o Daldrym myslet.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Co do diváckého utrpení je tohle ještě o kousek horší než Spielbergův Kůň.
kedl
kedl
6 380 bodů
7.5
Stephen Daldry v to umí chodit a jeho životní příběhy jsou prostě kouzelné, což platí i o Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko. Hlavní hrdina je sice občas, tak trochu zvláštní, zvlášť když si vybijí svůj vztek na matce. Hlavní trhlinou onoho jejich vzatu je pouto, které bylo mezi otcem a synem a matka ho prostě nedokáže nahradit, což v chlapci vyvolává iluzi, že na něho máma kašle a nemá o něho zájem, a tak se uzavře do sebe a nechce k sobě nikoho moc pouštět a v tom najde klíč a začíná jeho New Yorská odysea (spolu se svým"dědečkem"), kde potká spoustu milých, nevrlých, sympatických...... lidí a v tom si uvědomí, že už mu tatínka nikdo nevrátí a postupně si začíná se svojí matkou budovat nový vztah.
beseda
beseda
1 931 bodů
9
Proč se nedostanou takové filmové skvosty do české filmové distribuce? (viz v ČR pouze na DVD: od 11.07.2012). Viděno: DVD / hodnocení: 90%.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
6.5
Chvílemi bych mladému Oskarovi nandala pár facek. Velice nesympatický hlavní hrdina v jinak celkem zajímavém příběhu. Obdivuhodný výkon Thomase Horna.