Deník Bridget Jonesové

75%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Bridget Jones je taková milá romance ze života. Renée Zellweger je v hlavní roli úžasně roztomilá a spolu s Colinem Firthem a Hughem Grantem tvoří výborný milostný trojúhelník. Nechybí zde pověstný britský humor,který je hlavně v ironických pasážích k popukání. Snímek je primárně určen ženám,ale pobaví se u něj i muži.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Jedna z lepších romantických komedií. I když je to blbost, film to vlastně přiznává a na nic si nehraje, takže to působí celkově dobře. Na jednu stranu kravina na entou, jenže kravina na entou, která je humorná a o to jde. Renée Zellweger působí , jako by takový byla doopravdy. ok.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Citová a velice lidská romantická komedie o jedné plnoštíhlé ženě se svými předsudky, touhách po štěstí, přirozenými trapasy i zklamáním. Renée Zellweger do své role dala naprosto všechno a je to na celém jejím výkonu velice znát. Pro ženy s takovou postavou snímek dodává ohromnou duševní sílu a předsevzetí, že nebýt štíhlá jako laň nemusí znamenat jen opovržení a odloučení od společnosti. Ano, trošku to celé vyznívá jako pohádka se šťastným koncem, ale nakonec, proč ne?
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Docela pěkné komedie, která pobaví. Jen na jedno zhlédnutí, to každopádně, proto si musí vystačit se třemi hvězdičkami.
Fingon
16 886 bodů
6
Na první shlédnutí výborné, ale podruhé se mi to ani nechtělo dokoukat do konce.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Chytrá komedie s neromantickými hlavními hrdiny a bizarním milostným trojúhelníkem, které nelze upřít originalitu a snahu vybočit ze zažitého žánrového módu. Takový deník by si stálo za to přečíst, stejně jako stálo za to sledovat trojici skvěle se doplňujících herců, kteří se (s výjimkou Firtha) snaží hrát něco jiného, než na co jsme u nich zvyklí. Velkým plusem je zdařilý situační humor, který zvládá Curtis tradičně na výbornou, slabinu naopak vidím v tom, že do života nám toho Bridget nic moc neřekne a veškerá romantika je zastíněna několika gagy a památným soubojem Grant vs Firth, z kinematografického hlediska nejzajímavějším momentem filmu :))
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Taková normální komedie se vším všudy ale ta romantika mě až doslova ubíjela. Vícekrát vidět nemusím.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
8
Neviděl jsem Bridget Jones až do svých řekněme dvaceti a přesto jsem měl velké povědomí o příběhu, postavách a i některých ikonických scénách. Čímž právě chci říct, jak moc velká kultovka to v podstatě je a kolika parodování či repríz se každoročně dočkává.. Je to komedie, která si krásně pohrává se všemi nastavenými klišé, které sice ani rozhodně nezkouší měnit, naopak s plynoucím příběhem je jimi více nasáklejší, ale současně již od prvních chvil drží takovou jinou vlnu. Bridget Jones v podání Reneé Zellweger je vynikající, i když spíš než její osobní herecké umění sklízí ohlas brilantně napsaná postava.. Romantická komedie o nepříliš katalogové holce (lidi se na podobné filmy dívají především kvůli krásným protagonistům), která si žije vlastním světem a má dar svojí trapností a nevhodnými projevy bořit společenská očekávání.. Občas sice můžu přemýšlet, co je na ní tak přitahuje, ale vždycky skončím u toho, že Bridget je zkrátka nevyzpytatelná a vztah s ní musí být dobrodružství.. Holka, které už tak hlasitě tykají biologické hodiny, že před ní každý kluk spíše uteče anebo si stejně ji nedokáže představit na něco hlubšího.. Ale tady v jednatřiceti pozná dva chlapíky, kteří oba jsou z hodně odlišného těsta a je jen na ní, který jí připadá vhodnější.. I když právě Mark Darcy coby Colin Firth by pro mě asi nebyl tou přední volbou a skutečně se daří dát mu onu otravnou auru, tak dynamičtější Hugh Grant jako Daniel, to je zase vztah, který vám nejspíše moc radosti nepřinese.. Koho si Ms. Jones asi zvolí?.. Deník Bridget Jones baví a navíc dokáže přijít i s něčím pestřejším než jen s humorem. Není to pohádka o Popelce, která musí najít ty nejhezčí šaty, aby se princi zalíbila, nýbrž o holce co v leopardích kalhotkách a vysokých botách proběhne zasněženými ulicemi, aby došla svého štěstí... A pokud máte rádi tenhle situační britský humor, slabost pro trapné situace a těch růžových love story už bylo dost, tohle je ideální kousek.. Tenhle film svým provedením ani po tolika letech nestárne a skutečně tím vyprávěcím způsobem proložený komentářem hlavní hrdinky je brilantní.. Renée Zellweger není dobrá herečka, ale zatraceně výborná Bridget Jones. 80%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Výhoda tohoto filmu je v tom, že přesto je natočen výhradně pro ženy, tak i muži se u něj dokáží skvěle pobavit. Jen trochu jinak, než by ženy čekaly. :D Ten film má ale všechno, co mít má, pořádnou dávku humoru, bezchybný casting a i celkem přijatelnou stopáž, díky které se nebudete nudit.
avenis
avenis
8 137 bodů
10
Tahhle, dnes již klasika, se mi vždycky líbila sakuprask a líbí se mi pořád. Trapasy v podání Renée Zellweger a milostné avantýry s Colinem Firthem a Hughem Grantem mě prostě vždycky rozesmějí a pobaví.