5,-Kč

?
Plakát traileru

Každý z nás nejdenou za život využil služeb veřejných záchodků. Vejdeme, zaplatíme 5,-Kč a po skončení odcházíme. Ale kdo je ta osoba, které platíme? Kdo se skrývá za okénkem, spoza kterého tak často slyšíme „Zaplatit! Pět korun!“ .

Tato otázka stála u zrodu dokumentu 5,-Kč. Marie, Tatiana a Olga jsou hajzlbáby. Společensky téměř ta nejspodnější profese ze všech. Možná dokonce natolik, že ti za okénkem ani nejsou lidé.

Hlavní hrdinky nás však přesvědčí o opaku. Ukáží nám, že se na duhé straně skrývají opravdoví lidé s opravdovými životními příběhy. A právě tyto příběhy nám pomohou odhalit, jaká životní dramata a strasti vedou k tomu, že se člověk stane všemi opovrhovanou hajzlbábou. Možná změní i náš pohled, až se budeme příště chystat zaplatit svých 5,-Kč.



Petrson
Petrson
4 166 bodů
7.5
Dobrý nápad, dobrá realizace, malinko více kamerou pod kůži, mohlo víc z těch příběhů mrazit, ale studentský dokument, jak má být.
sek
427 bodů
8.5
Jaké životní osudy skrývají ženské, kterým říkáme hajzlbáby a které se snažíme nevidět? Vynikající nápad, výborná realizace.

Dodatečné informace

Původní název:
5,-Kč (více)
  • Česká republika 5,-Kč
Země původu:
Česká republika