Rytíři ze Šanghaje

71%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Kdo by čekal,že spojení Jackie Chan - Owen Wilson bude k sobě tak dobře pasovat. Chemie je mezi nimi velmi silná a navíc přirozená. Jakoby to byly výborní kámoši i v reálném životě. Rytíři ze Šanghaje jsou velice zábavní a plní nejrůznějších narážek na historické osobnosti. Akce je parádní,ale to se dá v podání Jackieho očekávat. Mám hrozně rád styl jeho boje a tady jsem se dosytosti nabažil. Už by to chtělo tu slibovanou trojku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Americký zlodějíček a lupič Roy O'Bannon a asijský bojovník Chon Wang spolu podruhé a tentokrát v Anglii. Právě tam se vydá Chon za pomstou a Roy mu je po boku. Krapet to připomíná Chanovu akční sérii ´Křižovatka smrti´, neboť co film, to dějově jiná země. Už volba názvu snímku předznamenává, že tentokrát to bude větší groteskní estráda, než jaká byla v jejich předchozím dobrodružství. Jackie Chan plně předvádí své typické asijské opičárny, na které je Owen Wilson setsakramentsky krátký a tak se to snaží dohánět alespoň hláškami. Tohle už není nic jiného, než prostá žánrově výpravná komedie, ve kterém je v podstatě hlavní dějová linka zcela druhořadá. Oba protagonisté tu prostě jen blbnou jak utržení ze řetězu a to je všechno. O bojové scény tu samozřejmě nouze není, takže Chanovi fanoušci si přijdou na své, jen je to všechno v komediálním stylu. Zkrátka se jedná o takový nepatřičný dějový chaos, že občas aby se čert v tom vyznal. Ale je to živé, plné nadšení, má to šťávu a jakoby to prostě všechny bavilo. Našince navíc potěší fakt, že mnohé londýnské ulice a některé interiéry byly natáčeny v Praze. Velkorozpočtová extravagance humoru a skopičin tedy v plné palbě, což je od předchozího krapet vážnějšího snímku výrazný posun.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Povedená komedie, která není nafouknutá a drží se při zemi. Dobře se u ní divák pobaví. Nesmí však očekávat zázrak.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Chan a Wilson, to je dvojka k nezaplacení. Perfektní dialogy, akční scény a obsazení. Jen škoda, že Chana už nikdy neudělali v Americe takového, jaký má být. Akční, a nikdo mu do toho nebude kecat.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
jednoznačne lepšie hlášky než v jednotke, lepšie akčné scény než v jednotke a celkovo to pôsobí ovela sviežejším dojmom. najlepší film jackieho v usa!
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9
Nejlepší americký Chan, který má v sobě tolik nápadů, hlášek, odkazů, zajímavých postav a výborné groteskní akce, že i po desáté je co objevovat. Takhle to vypadá, když se dá hvězdě volná ruka a ona může ukázat, díky čemu se stala legendou ve své domovině. Škoda, že to hollywoodským producentům nedošlo dávno, Chan mohl dokázat ve Státech velké věci. No nic. Alespoň tahle jedna vlašťovka dala jaro. Sice krátké, ale věčné, které v očích diváků těžko zestárne.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
8
4* s odřenýma ušima hlavně za tu bitku na tržišti.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Opět se setkáváme s naší známou dvojicí. Osud je však tentokrát zavane do míst jež jsou neznámá oběma. Do Velké Británie. Kde mimo jiné potkají řady známých osobností. Například neblaze proslulého Jacka Rozparovače, či samotnou královnu. A ještě několik dalších. Které jistě poznáte bez obtíží. Ale nebudu prozrazovat více než je zdrávo :) Stejně jako při předcházejícím dobrodružství, i zde můžete očekávat řady komických situací ze kterých občas vybruslí s elegancí sobě vlastní. Jenže pokud to minule měli těžké. Nyní je splnění úkolu téměř nemožné.
roque
roque
2 923 bodů
9
Pokračování super filmu Tenkrát na východě. Sice trochu slabší, ale to se následně ztratí v ději. Bláznivá komedie, která stojí za koukání. Nikoho neurazí a dá se na ní koukat i několikrát.
  • Jackie Chan a Owen Wilson
  • bojové kung-fu
  • vtipné situace a glosy
  • námět
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Docela humorné a vcelku dobré.Jackie Chan je zde dobrý,ale tento film je trochu přeplácaný.Owen Wilson Chanovi docela dobře sekunduje...Pěkný film!