Angelika, markýza andělů

67%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Jméno Angelika je na poli historických romantických filmů obrovský pojem. Nic fenomenálnějšího snad natočeno do této chvíle nebylo. Nádherný film s velkými herci, kostýmy, nemalou výpravou, kterou byli vždy francouzští tvůrci proslulí. Scénář je napsán mistrovsky a aby ne, když na námětu pracovali dva lidé a na scénáři dokonce čtyři. Děj je plný lásky a romantického rozjímání, ale i dobrodružství, akce a intrik, což takhle pěkně pohromadě dokáže udržet diváckou pozornost. Angelice, jejíž plné jméno zní Angélique Sancé de Monteloup, propůjčila tvář půvabná Michèle Mercier, které bylo v době natáčení kolem 26 let a bez které si tuto postavu snad už ani neumíme představit. Svým herectvím dokázala povýšit a udržet charakter své postavy a hlavně právě tím velmi přispěla k oblíbenosti tohoto snímku. Sice to krapet připomíná známou pohádku o krásce a zvířeti, byť se zcela jiným koncem, ale proč si to tím kazit. Angelika a Jeoffrey de Peyrac. Jejich osudy by byl hřích nevidět.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Angelika je svým bizarním "mýdlovým" způsobem nenapadnutelná. Pět filmů konstantní kvality a provedení, které dávají divačkám přesně to, co chtějí, a pro nás, dospělou mužskou část publika, tu moc nezbývá. Osobně jsem to dlouho neviděl, ale dobře si to pamatuju z dětství, kdy si to neustále pouštěla moje máma. A tenkrát jsem to vnímal jako docela pěknou pohádku... Zvlášť pozdější pirátské a orientální eskapády. Dnes bych u toho pravděpodobně nevydržel, ale rozhodně se tomu nemám potřebu smát... Holt Francie šedesátých let nebyla jen progresivita...
Fingon
16 886 bodů
8
Klasika. Knižní předloha je dle mého názoru lepší, ale tam zase nemáme krásnou Michele a krásnou hudbu, ze které mně vždycky dostane hlavní téma.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Pokud mně dáte na výběr shlédnout opakovaně novodobý americký blockbuster nebo Angeliku, tak bez přemýšlení sáhnu po Angelice. První díl je jednoznačně nejlepší, ale i ostatní si drží onu nezapomenutelnou romantickou atmosféru a obsadit do hlavní role Michèle Mercier byla prostě trefa do černého. Napadá mě na co se z těch amerických filmových kasovních trháků budeme za 50 let dívat?
saboter
saboter
3 564 bodů
7
Solida které neurazí ale rozhodně ani nepřekvapí jde slušný romantický film ale napínavý děj sand jen u konce a film je samozřejmě dělaný pro ženy ale naříklad skvěle hrají herci své role a možná si je i zamilujete ale ty co nemají rádi romanťáky tak ty se u filmu budou hrozně nudit.
  • příběh
  • skvělý herci
  • zasazení
  • nuda pro některé
  • neják to působý dost omšela a nezajímavě aby ste se do toho pustily
pesrex4
93 bodů
8
Chci - li si užít velké romantiky, nezklame Angelika. První díl je jednoznačně nejlepší, ale i ostatní si drží onu nezapomenutelnou romantickou atmosféru a obsadit do hlavní role Michèle Mercier byla prostě trefa do černého. Její nadabování hlavní představitelky do češtiny je, zdá se mi , ještě romantičtější hlas než v originále.Viděljsem i muzikál téhož názvu, ale to se nedá s filmem srovnávat ani potmě.