Plán útěku

76%
Plán útěku

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je útěkář na objednávku. Živí se totiž jako expert na infrastrukturu vězeňských zařízení. Nechává se v nich zavírat a hledá skuliny v zabezpečovacích systémech, které jsou pak následně na základě jeho analýz  - a efektních útěků - odstraňovány a zdokonalovány. Nyní nastupuje výkon trestu k nové zakázce, ale ouha: vězeňský komplex, ve kterém se ocitl, byl kompletně postaven na základě jeho dosavadních poznatků a připomínek k zabezpečení věznic. Ty Ray před časem vydal knižně a pro tyranského ředitele tohoto „nápravně výchovného zařízení“ se jeho manuál stal doslova biblí. Ray se tak ocitá ve své vlastní dokonalé pasti. Nikdo navíc neví o tom, že by byl něco jiného než řadový vězeň, takže propustka na svobodu po dobře odvedené práci jaksi chybí…

Po obvyklých počátečních neshodách se Rayovým parťákem v novém „domově“ stává místní vězeňský boss - Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), který si zde odpykává trest za kyber-terorismus. A jemu se ve vězení moc nelíbí. Ale kdo jiný, než tihle dva chlápci by se měl dostat přes Rayovo bezchybné zabezpečovací systémy a celou armádu dozorců pod vedením fanatického ředitele?

A je to, že se oba ocitli v této bezvýchodné situaci, opravdu jen nedorozumění a shoda náhod nebo něčí pečlivě promyšlený plán?




Recenze: Plán útěku

Kinobox.cz
70%

Na jednu stranu je škoda, že nepřišel v době největší slávy. Na tu druhou měl aspoň Sly šanci dozrát do pozice skromného služebníka žánru a Arnie do pozice akčního požitkáře. Vidět, jak je jejich práce skutečně baví, to je pro každého fanouška tou největší odměnou.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Opravdu málo mi v tomto případě stačilo ke štěstí. Luxusní ústřední dvojka + spousta akce + vtip = recept na vytvoření akčního filmu roku. Jsem rád, že se takové filmy ještě točí,protože jsem na nich vyrůstal a mám pro ně slabost. Bůh nás opatruj až Sly nebo Arnold pověsí herectví na hřebík
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Plán útěku není tak skvělý film, ale to co ho v mých očích povyšuje do nebes je spojení mých nejoblíbenějších akčních hrdinů z dětství. Zpracování dobré, scénář slušný.. na tohle se prostě dívá kvůli dvěma legendám a film se mi líbil a lze se na něj podívat po čase znovu.. 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
V kině je to nesledovatelné. Teoreticky by se to dalo užít někde na párty, kde by to mohl každý nahlas překřičet a dodat těm nicneříkajícím výjevům nějaký smysl humornou poznámkou k debilitě děje, nesmyslným náhodám, smutně se tvářícím hercům. Jinak je to ale nudné a prázdné až hrůza a nechápu, jak lze s Arnoldem a Slyem v jedné místnosti dojít tak zoufalého výsledku. Tenhle film měl potenciál, ale neproměnil nic. Snad jen jsem poprvé slyšel Arnolda nadávat německy, tak druhou hvězdu za to. Ta režijní i dějová rutina, co zařadila autopilota už pět minut po začátku, si ale stěží zaslouží průměrné hodnocení.


Dodatečné informace

Původní název:
Escape Plan (více)
  • USA Plán útěku
  • USA Escape Plan
  • USA The Tomb
  • USA The Tomb - pako helvetistä
Premiéra v ČR:
17. 10. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
122,92 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Plán útěku je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Plán útěku


Podobné


Powered byJustWatch