Plán útěku

76%

Komentáře a recenze 59

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Opravdu málo mi v tomto případě stačilo ke štěstí. Luxusní ústřední dvojka + spousta akce + vtip = recept na vytvoření akčního filmu roku. Jsem rád, že se takové filmy ještě točí,protože jsem na nich vyrůstal a mám pro ně slabost. Bůh nás opatruj až Sly nebo Arnold pověsí herectví na hřebík
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Plán útěku není tak skvělý film, ale to co ho v mých očích povyšuje do nebes je spojení mých nejoblíbenějších akčních hrdinů z dětství. Zpracování dobré, scénář slušný.. na tohle se prostě dívá kvůli dvěma legendám a film se mi líbil a lze se na něj podívat po čase znovu.. 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
V kině je to nesledovatelné. Teoreticky by se to dalo užít někde na párty, kde by to mohl každý nahlas překřičet a dodat těm nicneříkajícím výjevům nějaký smysl humornou poznámkou k debilitě děje, nesmyslným náhodám, smutně se tvářícím hercům. Jinak je to ale nudné a prázdné až hrůza a nechápu, jak lze s Arnoldem a Slyem v jedné místnosti dojít tak zoufalého výsledku. Tenhle film měl potenciál, ale neproměnil nic. Snad jen jsem poprvé slyšel Arnolda nadávat německy, tak druhou hvězdu za to. Ta režijní i dějová rutina, co zařadila autopilota už pět minut po začátku, si ale stěží zaslouží průměrné hodnocení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vidět ty dva v regulérním akčňáku (Expendables fakt nepočítám) bylo hodně fain. Zápletka, akce, záporák...všechno solidně šlape, dokud to vždycky nezazdí nějaká kravina ve scénáři. I tak ale spokojenost a sílné tři. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Plán útěku je solidně natočený film, který obsahuje několik překvapivých momentů a několikrát pomrkává na diváka, že je to také zábava. Na druhou stranu oproti dětským Postradatelným je to podívaná určená dospělému publiku. Oba herci hrají na vrcholu svých možností a pro mě je velkým překvapením Arnoldův německý monolog, kdy dává vzpomenout, že některé herecké ceny obdržené v mládí si možná ani nemusel koupit. Film je však rozhodně velkým sólem Sylvestera Stallonea, který hraje velmi slušně. Inu, pod vedením opravdu prvotřídního režiséra jsou oba schopni velkých výkonů. Na druhou stranu Sam Neill a zejména Jim Caviezel jsou nejméně o třídu vyšší herecká liga.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Béčko. Přímočaře a zábavně zrežírované, originálně pojaté a osvěžené dvěma seniorskými ikonami, které si na stará kolena ještě hlouběji uvědomili, jaká je jejich úloha v kolosálním filmovém maratónu. Ale pořád béčko, které je tolik předvídatelné, dějově ohrané a ořezané a ničím nepřekvapující (schématem útěku počínaje a závěrečným Arnieho "asshole" konče), že se tu hodí mnohem více než jinde zahrát si na kritika a poukázat na to, že hrát si na zábavu je něco jiného, než zábavou skutečně být. Největší dojem tak nakonec zanechává nepěkně slizký James Caviezel, který snad ještě nikdy nezahrál tak dobře.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Bylo příjemné sledovat dvě ikony akčních filmů Arnold vs Stallone. Zápletka tak trochu všední, ale celkově je film parádní i poutavý.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
9
Jeden z několika mála filmů, který mě při prvním shlédnutí chytlo natolik, že jsem si to hned druhý den pustil ještě jednou! Vynikající námět, skvělé obsazení a fantastický prison escape příběh! 90%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Je vtipné počuť Arnolda rozprávať po Nemecky na striebronom plátne s rýdzim Americkým prízvukom...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Není to dokonalé, občas se někde děj trochu táhne a délka 115 minut taky není nijak krátká. Ale Sly a Schwarzcík mají svůj comeback. Sice je Arnold trochu v záloze, ale dokáže vždy děj něčím okořenit. Atmosféra vězení má své kouzlo a režie tomu výborně napomáhá. Více takových filmů s ikonami akčního žánru a budu spokojený.