Paralelní světy

64%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Solanas tahá z kapes skvělé nápady plnými hrstmi, vizuál je taky hodně vymazlený, Kirsten Dunst to ohromně sluší, ale přesto to na mě nějak zvlášť nezafungovalo. Nebýt ten příběh jen pouhou pohádkou o světech chudých a bohatých, ale pořádnou rebelující sci-fi, mohlo to být revoluční. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Paralelní světy nejsou romantickou komedií, ale to neznamená, že se v blízkosti hlavních hrdinů nebudete cítit příjemně. Hlavní hrdinové mají charizma a umějí hrát. Ve vedlejších rolích pak zaujmou jak typově zajímavě vybraní herci, tak Timothy Spall, který si po několika desítkách let v branži vysloužil za své herecké dovednosti cenu na nedávném MFF v Cannes.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Keď Adam hľadá Evu...
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
dobry napad utopeny v totalnej demencii scenara (co je cloveku jasne hned na zaciatku ked je nuteny pocuvat otrasny voiceover vysvetlujici vsetky pravidla a zakony, ktore su neskor i tak porusene...) a neschopnosti mladeho rezisera dat filmu nieco navyse nez len pekny vizual...
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Vzpomínám si, že mě minimálně dva lidi odrazovali od tohoto filmu, se slovy, že za to nestojí, že je to kravina, apod. Tím moje očekávání kleslo poměrně nízko a moc jsem od filmu neočekával. Po skončení filmu jsem byl o to víc spokojený, že jsem nedal na jejich rady a film si stejně pustil. Krásná melancholická romanťárna s originálním námětem, která vyčnívá z řady a ukazuje všem těm jednotvárným slaďárnám holé pozadí a vztyčený prostředníček. Dokážu ocenit, když má někdo odvahu postavit se proti tomu zašlému proudu a přijde s takovým nápadem. Efekty, hudba a dobré obsazení je jenom další plus.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Originální nápad s dvěma protilehlými světy a láskou dvou hrdinů, kteří se prakticky nemohou setkat. Výborně herecky obsazené. Parádně vizuálně provedené - ty pohledy na proti"rostoucí" hory a protisedící lidi v kancelářích na úrovni 0 - výborné. Bohužel to celé zabíjí scénář plný nelogičností. Fajn - člověk přijme za své zákony gravitace nastolené hned zpočátku a je připravený nechat se unášet dějem a barvitými obrázky. Tak proč ho tvůrci neustále vyrušují do očí bijícími nelogičnostmi, nad kterými se prostě nelze nepozastavit? Příkladmo: na hlavním hrdinovi neustále hoří ta závaží z druhého světa, přitom na něm kupodivu nehoří šaty ze stejného místa a neshoří mu v břiše ani to, co tam sní a vypije. Stejně tak prostě nevypadá jako někdo, kdo se nachází z pohledu své gravitace hlavou dolů - a zjevně se ani necíti nepohodlně. Čůrá sice ke stropu, ale vlasy mu drží pěkně u hlavy a kupodivu se mu hlava ani nepřekrvuje. Nešlo mu místo těch závaží třeba dát ten jeho růžový prášek, který by ho na hodinu "gravitačně přehodil" na horní svět? Nebo se jakýmkoli jiným způsobem aspoň dalších pět minut zamyslet nad nastavenými zákonitostmi a vystavět ty detaily trochu uvěřitelněji? Věřím, že by to za pár dolarů rád udělal každý průměrný fanoušek Star treku:-) Člověka prostě hrozně zklame, když se původně geniální nápad takto zbytečně zkazí. Procenta ale dávám za opravdu krásnou podívanou.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5
Procenta jsou za výtvarné pojetí a výpravnost. Bohužel zbytek filmu, zejména příběh, je plný , ale oprvadu plný nelogičností, nestrhne a nejede to dopředu. Na první pohled velmi lákavý nápad, ale dále popisné, stejně a nevysvětlené.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Nelíbilo se mi to. Nečekal jsem až tak romantickou slaďárnu. To mě trochu zklamalo, avšak kdo to očekával, ten mohl být spokojen. Je škoda, že se dávala přednost lásce, před pořádnými sci-fi prvky a dějem. Vizuální efekty se povedly, jinak podprůměr.
harry456
harry456
2 437 bodů
4.5
Nenadchne ale ani neurazí. Sice plné patosů, klišé a nesmyslných věcí, ale kupodivu to nějak plyne, takže to člověku zas tak nevadí. Jiní herci, jiný scénář a pořádně propracovaná idea a mohlo to být naprosto skvělé!
krakenvalo
krakenvalo
1 452 bodů
3.5
ako uputavka je bomba aj názov ale dej filmu 0% to račej malý natočiť Mickey Mouse