Koupili jsme ZOO

74%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
8
Vzhledem k obsazení hlavních rolí bylo jasné, že půjde hlavně o romantiku. Ovšem film je založen na skutečném příběhu peripetií kolem znovuotevření jedné zoo (hlavní protagonisté, Benjamin Mee a jeho dcera Ellen, se představí v závěru filmu - zatímco "filmový" Benjamin Matt Damon šplhá přes padlý strom, skutečný BM s dcerou stojí v první řadě nedočkavých návštěvníků). Opravdovým objevem filmu byla (v době natáčení sedmiletá) Maggie Elizabeth Jones v roli malé Rosie; dnes jedenáctiletá dětská herečka už má na kontě tři další celovečerní filmy a dva úspěšné seriály.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Příjemný rodinný romantický film plný nadšenců. Bohužel je to až příliš předvídatelné a nechybí spousta klišé. Příjemné je sledovat Matta Damona a Scarlett Johansson v netypických rolích..dle mého názoru filmu dost pomohli, jinak by to sklouzlo k čisté průměrnosti.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Pro Croweovy nakažlivé emoce a vytříbené soundtracky mám očividně větší slabost, než jsem myslel. We bought a Zoo je v mnoha ohledech až otravny film (sledování jsem si zpříjemňoval pátráním po nejbrutálnějším způsobu, jakým by mohla ta holčička zemřít), ale když Crowe vystrčí růžky, pořád to stojí za to.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Příjemný filmeček s zfotrovatělým Damonem, stále sexy Scarlett a tunou výborné muziky, který sice jede dost na jistotu a vlastně vůbec nic v něm nepřekvapí, ale už dlouho jsem u sledování nějakého filmu neměl pocit takové naprosté pohodovosti. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Dojemné komediální drama s velmi příjemným castingem. Cukruje se sice hodně, ale jsme ve filmu Camerona Crowea, takže podle mého soudu s mírou. Mě se to líbilo.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Proč ne? Proč se alespoň jednou ve svém krátkém životě nevydat vlastní cestou plnou zádrhelů, oddělenou od té, po které s pocitem jistoty kráčejí i naši blízcí? Proč nevěřit něčemu, v co by ostatní nikdy nedoufali, proč nezahodit minulá traumata a nezačít znovu.....? We Bought a Zoo má neoriginální příběh, který jako celek končí tím nejočekávanějším způsobem, avšak ty různorodé a krásné chutě i pocity obsažené v jednotlivých scénách, ve sladce humorných dialozích i v celkové náladě a motivační atmosféře snímku jsem vstřebával se stejnou radostí jako pusinkující smajlíky od dívky, do které jsem blázen (jo, kéž by si na mě ve skutečnosti aspoň jednou za měsíc vzpomněla :).... Malý film, ale s velkým srdcem a přenádhernou poslední větou, která mi takřka vehnala slzy do očí.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
sladky americky popcorn poliaty medom a vyvalany v syrupe ktory je nanestastie zbytocne nastavovany tak namiesto toho aby ste si na nom pochutily vas zacnu po nom boliet zuby... a ani scarlett nie je extra sexy...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Rodinný film s pěknou hudbou a dobrými hereckými výkony Matta Damona a Scarlett Johansson. Místy je to dosti kýčovité, ale to u těchto amerických rodinných komedií bývá. Vidět se to dá.
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Příjemná romantická komedie s klasickým zabudovaným klišé, ale v tomhle případně mi to vůbec nevadilo už i pro to, že ve filmu hrají mí oblíbenci Matt Damona Scarlett Johansson, a abych nezapomněl hlášky Rosie Mee ( Maggie Elizabeth Jones) stojí opravdu za to.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Co víc říct než, že perfektní rodinná pohodovka. Jediné co mi vrtá hlavou je to jak jednoduché je vlastně si pořídit ZOO :D.