Mackennovo zlato

69%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
avenis
avenis
8 145 bodů
4
Když western začíná jako geografický dokument, nevěstí to nic dobrého. Úvodní hraná sekvence s přestřelkou pak už navodí ten správný filmový dojem, ale všechno se zase pokazí, jakmile do děje vstoupí načesaná blbá blondýna. Závěrečné trikové scény jsou jak z dílny Karla Zemana. Suma sumárum, film má jakousi dávnou gloriolu, ale úroveň zpracování bohužel není tak nadčasová, jako jiné westerny z té doby.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Skutečně nádherný dobrodružný western o hledání ztraceného zlatého kaňonu Apačů. Gregory Peck, Omar Sharif i Telly Savalas zdobí tento film svými skvělými hereckými výkony a nesporným charismatem. Přestože trikové zemětřesné scény už poněkud zestárly, film stále patří ke klasice westernu. Navíc vtíravá písnička Old Turkey Buzzard od Jose Feliciana a krásné exteriéry. On western musí mít i dobře napsaný scénář. A to tento má. Autorem je Heck Allen Carl Foreman, který napsal scénář i k perfektnímu westernu "V pravé poledne".
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Skvělý western a skvělé herecké obsazení.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Jeden z mých nejoblíbenějších westernů, jediná škoda je, že hvězdy Lee J. Cobb a Eli Wallach tam byly chvilinku. Gregory a Omar správní sympaťáci.A TA HUDBA! 100% Rotten Tomatoes: 70% | FDb.cz: 81% | kfilmu.net: 83% | IMDb.com: 68% | Kinobox: 69% | průměr: 74%