Povinnost a čest

66%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Další americký válečný snímek politickým pohledem prezentující americkou vojenskou absolutní profesionalitu a sílu. Nic pro ně není nemožné, nic není problém. A jak je mimo jiné ukázáno i za cenu sebeobětování. Filmová pocta US Navy SEAL a viditelně si na tom tvůrci dali záležet. Živá kamera takřka neustále v pohybu a stylem zabírání scén velmi připomíná tvorbu režiséra Michaela Baye. Záběry jsou úžasné a ukazují naprosto vše. Nechybí ani pohled ze strany vojáků, takže má divák možnost se do situace i vcítit. Akční válečné scény jsou samozřejmě pro větší efektivitu natočeny ryze hollywoodsky, takže s realitou mají pramálo společného, z tohoto důvodu snímek vyznívá jako ryze popcornový film. Ale je povedený a je rozhodně na co se dívat. Politický pohled na americkou vojenskou sílu ponechme stranou.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Jeden z mála snímků, mapující práci speciálních úderných komand. Zde konkrétně sledujeme jedntku US Navy Seals Team 7, bojující proti teroristické hrozbě. Akce je natočená vyloženě skvěle. Teroristická hrozba až děsivě reálná. Jen nebojové scény jsou poněkud nudnější. Slouží ovšem jako výplň mezi jednotlivými misemi. Celkově film vyznívá naprosto perfektně. Za zmínku rozhodně stojí že se zde objevuje 8 aktivních členů SEALs a také vojáci podpůrných jednotek. Fanouškům žánru jednoznačně doporučuji.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Je mi úplně jedno jestli postavy ve filmu ztvárnili opravdový mariňáci a tedy, že herecké výkony nebyly impozantní. Upřímně řečeno kdybych o tom dopředu nevěděl, nevím jestli bych si toho všiml. Ta profesionalita Navy Seals je úžasná, naprostá špička v akčních filmech, protože u sledování tohoto snímku, víte, že tak nějak to vypadá! Není to žádné hollywoodské patolízalství, kde jeden pozabíjí stovky očividně postižených protivníků! Moc jsem se u této podívané bavil. Skvělá kamera hodně pomohla se dostat do situace, zvlášť kamera z pohledu herce! Podle mně jeden z nejlepších akčních filmů! 80%
Fanik
Fanik
3 066 bodů
9
Hodně velké a příjemné překvapení.
martin2560
martin2560
582 bodů
8
Film na počest speciálních jednotek USA, které po 11 září likvidovali teroristy.Názorně ukázána profesionalita těchto jednotek.Vetsina filmu z pohledu první osoby...to mě hodně bavilo.