Rok ďábla

78%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
Celý film působí jako parodická mystifikace, ale kdo zná Nohavicu, Plíhala a Čechomor, nachází v něm ještě mnohé navíc. Zelenka je výborný přírodní psycholog - např. Jaz Colemana ve filmu nechává prostě "žít", Plíhala mlčet, Nohavicu blábolit a Čechomor hrát ve výtahu i se symfoniky. Zábava královská ...
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Těsně pod vrcholem. Možná že časem tomu tu pátou i dám. Rozhodně jedna z nejzajímavějších věcí, co u nás v tomhle tisíciletí vznikla.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Folková muzika mě nějak moc nebere a tady jí je kupa. Navíc mi nesedly ani ty různé průpovídky, takže za mě spíš nuda a nejslabší Zelenka. 4.5/10
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Těžko definovatelný a uchopitelný snímek, na který sedí jediné - "promyšlenost". Nazvat ho mystifikací je málo přesné, neboť ten film lže, ale zároveň využívá pravdu. Je točen jako dokument, ale není to čistý dokument. Chvíli je komedie, pak skočí do dramatu... A takto lze prakticky do nekonečná rozjímat se nad Zelenkovou genialitou. On je zkrátka vždycky o krok napřed a to nejen ve filmu, ale i ve světě. Jeho schopnost ohýbat realitu, nečitelně hrát blamáž na publikum a k tomu mezi žánry, myšlenkami a styly přebíhat tak přirozeně, to dneska neumí jen tak každý. Ten film sice nesedne každému, neboť je i na Zelenku až příliš nekonvenční, ale o to víc jej mohou ti vyvolení docenit.
bidlobox
3 802 bodů
8
Skvělý mystifikační film Petra Zelenky.
kawa
3 388 bodů
7.5
Mystifikační film o Jarku Nohavicovi, kde se mísí realita s dějem fiktivního příběhu, ale divák se snad může bavit, ikdyž je to místy psycho. Na základě fikce se zaznamenává i reálná atmosféra Nohavicových koncertů, které měly kulminační bod v době vzniku filmu.
beseda
beseda
1 931 bodů
9.5
Mám moc rád Čechomory, Nohavicu i Zelenku. Když jsem zjistil že všichni tito se podílejí na jednom filmu tak jsem ho musel samozřejmě vidět a zážitek to byl tedy velký! :-) Krásně reálně-fiktivní dokument/film s humorem a krásnou hudbou. Mé hodnocení: 98% (viděno: 12.03.2002,Metropol Olomouc).