Musíme si promluvit o Kevinovi

74%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
9
Mrazivá podívaná. Milovat a zároveň nenávidět své narušené dítě, musí být pro matku hrozné a skličující. Přesně to se na mě podařilo přenést Tildě Swindon. Neméně uvěřitelný byl i Ezra Miller, John C. Reilly hrál třetí housle, ale svou práci odvedl. Zpracování dobré, skoky v čase naprosto brilantně zvládnuté, atmosféra hutná a nezbývalo mi, než se dívat, kdy dojde k nevyhnutelnému konci.. Napětí do posledních minut.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Velice silný příběh o matce, která měla smůlu na své prvorozené dítě. Film, při kterém se tají dech co bude dál. Velmi bolestná podívaná. Stres a bezmocnost ovládá matku autistického dítěte, u kterého nikdy neví, co udělá a jak se zachová. Jeho život je tu prezentován již od narození a tak vidíme celý jeho vývoj až téměř po dospělost, které vygraduje tragédií. Vyprávění příběhu nikam nespěchá, ale zbytečně moc tlačí na pilu. Některé dramatické části tu jsou zvýrazněny až moc agresivně. Jedná se o vzpomínky matky. Formou kratičkých flashbacků se naznačuje ono tragické vyústění, ale je to zcela zbytečné skákání v čase, které nic nepředstavuje a ruší dramatický vývoj událostí. Přesto se jedná o vynikající dílo, které se hluboko zavrtá do podvědomí každého diváka.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Křečovitá póza snažící se uhodit tolik hřebíčků na hlavičku, že jde nakonec o zběsilé mlácení. Herci ze sebe dostávají to nejlepší, ale ostatní na mě nefunguje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Režijní exhibicionismus nadějné tvůrkyně trošku zazdil velice zajímavý příběh se skvělou ústřední dvojicí (Swinton jako vždy perfektní a z Ezry Millera šel opravdu až strach). Každopádně depka je to solidní a čekání na závěr (protože netušíme, co že se to vlastně stalo) se určitě vyplatí. 6/10
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
We Need to Talk About Kevin je film s velmi citlivým tématem, který ukazuje temný odraz dnešní doby. Snímek klade spousty otázek a většinou si na ně člověk musí odpovědět sám...Kam až lidská bytost může zajít? Jaké pohnutky ho k domu vedli? Vycítil Kevin již v lůnu, že je nechtění? atd....silná psychologická hra. 90%
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
10
ěžká deprese s vynikající Tildou Swinton. Nepřehrává, i takovéto týpky běhají po světě. V té rodině se sešla vražedná kombinace schizoidní matky, ignorantského otce a psychopatického syna. Těžko se odhaduje jak velká a nenapravitelná je genová dispozice a kolik se podepsalo rodinné prostředí. To se to ostatním vykřikuje stvůro, když jejich děti vyrostly do normálních dospělých, ať už se rodiče snažili nebo ne. Srdcervoucí je kombinace Kevina s jeho andělskou sestřičkou. Čemu se dalo předejít a kde jsou lidské síly krátké? Kevin si se svojí povahou nevěděl radu s matkou, která ho svou pokorou a usilovnou snahou ustát každou jeho provokaci vždy přehrávala. Tolik ji chtěl dostat na kolena. A řekni mně jen jednu věc – proč?
frantisek-navorka
2 706 bodů
10
Tilda Swinton opět dokázala jaká je to paní herečka.
Duffman97
Duffman97
1 613 bodů
10
Do filmu jsem šel s tím, že dostanu drama.Knihu jsem nečetl, což výjimečně beru jako plus.Zdaleka jsem nevěděl jak to na mě zapůsobí.Po lehce zmateném začátku se nám začne rozplétat příběh, který je odrazem děsivé skutečnosti.....totiž to, že nikdy nikoho neznáte na 100 %.Ve výsledku jsem dostal silný a atmosférický psycho-thriller, se skvělými hereckými výkony včetně Ezry Millera.Za mě 👍👍👍
Dootys
Dootys
850 bodů
5
Nevím, čekala jsem asi prostě něco jiného. Na to, že to divné Kevinovo chování mělo vyústit v masakr (proč? nikdo neví, ani on sám), tak tam z toho nebylo vlastně nic. Celkově se tam vlastně vůbec nic neděje. Nikde nebylo vysvětleno, proč se tak choval, proč to všechno dělal. Možná by stačilo, aby dostal párkrát na holou a ono by ho to přešlo. Každopádně Ezra i Jasper předvedli skvělý výkon, jako protivný spratek. Nicméně pro mě bylo strašně iritující po 90% filmu koukat na strhaný obličej babochlapa Tildy a vlastně jen kvůli tomu nemůžu dát filmu více procent. Nechápu proč z ní vždycky udělají takovou příšeru, přitom když se namaluje, je to tak hezká ženská (viz Vykolejená, tam jsem ji málem nepoznala).
marvan
marvan
616 bodů
6.5
Temný film, nepříjemné představy, pokud se téma přenese do života...