Anděl zkázy

76%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Oceňuju na tom, že se na to dá "prostě" koukat a užít si to - nehraje si to na intelektuální látku, která se musí s dešifrovací kartou v ruce interpretovat a rozplétat...Dobrý start s celovečerním Buñuelem, protože po Psu jsem se dost bál, co z toho vyleze...
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Oceňuji námět, jenž považuji za inspirativní, atraktivní, zajímavý, ale výsledné zpracování jsem si nikterak neužil. Naopak mám pocit, že jsem byl špatným filmem okraden o čas. Naprosto promarněný potenciál. Nedivím se, že to Luis Bunuel později nazval neúspěšným a přitakal tomu, že by zašel dál. Celé je to totiž tak nudné a pomalé. Scénárista se mohl vyřádit v absurdnu a surrealismu, ale celé se to drží tak u země. Jednak se tam zajímavé věci nedějí a druhak samotné postavy nejsou interesantní, protože to, co říkají nebaví ani nezajímá (tak jako třeba v Eggersově Lighthouseu). Pokud tedy netřeba hledat žádnou logiku v tom, proč nemohou odejít, tak se měl autor vyřádit v průběhu jejich uvěznění. To se ale nestalo. Nudný obsah. Pokud mě nezajímají postavy, proč by mě mělo zajímat, co dělají nebo co se jim děje? Selhaní. Taková škoda. Jak může mít někdo takovej skvělej nápad, takovou tvůrčí svobodu, ale natočit takhle nudnej film? A z formálního hlediska se mi to též nezdá být žádným úletem.
tomlery
tomlery
2 141 bodů
2
Jsem poněkud zmaten, pokud jde o fantasy - možná jsem zhýčkaný dnešní dobou a Pánem prstenů či Harrym Potterem, ale jsem slepý jen já, anebo jste si těch kouzel venšimli ani vy? Podle mě jde spíše o psycho drama založené na suchém humoru. Místy barbarské, místy akční, místy nudné. Neztráceli jste se i vy v tak velkém množství herců?