Zahrada

77%
Zahrada
Plakát traileru
Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Moc pěkná minisérie dobrodružných příběhu partičky kluků, kteří objeví starou zahradu, do které předchozí majitel vypustil svá zvířata. Je to stará pěkná loutková animace, dobrodružný ráz a dech starých časů, kdy si ještě děti takto hrály. Na večerníček dlouhé, jako pohádka krátké, proto se nebylo Zahradě v televizi dopřáno tolika prostoru.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Úžasné dílko z televizní produkce Břetislava Pojara, autora medvědů od Kolína.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Zahrada jako kniha je ohromně originální dětská imaginace a jedna z nejzajímavějších pohádkových knih, co jsem kdy četl. Na rozdíl od obecné pohádkové klasiky se odráží od bezbřehé dětské fantazie moderní doby, které k rozehrání neuvěřitelných fantastických příběhů a postav stačí jen pustá zahrada starý kocour. Rázem se ze zahrady stává úžasný svět jen sám pro sebe, kde se dají zažít neuvěřitelné příběhy aniž by člověk snil o devatero horách a širých oceánech. Seriálová Zahrada tuto imaginaci a odtržení tajemného světa staré zahrady od naší civilizace vcelku dobře zpracovává, nicméně stejně v tomto případě před shlédnutím seriálu doporučuji nejprve pořídit rozhlasovou četbu Zahrady, které se naprosto fantastickým způsobem zhostil Karel Höger. Nechte nejprve pracovat fantazii a pak si doplňte obraz ještě tímto loutkovým počinem.

Dodatečné informace

Původní název:
Zahrada (více)
  • Československo Zahrada
Země původu:
Československo
Ocenění:
Žádná ocenění