Amores perros - Láska je kurva

78%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Mé první setkání s charismatickým a nezaměnitelným Iñárritem. Už tenkrát bylo jasné,že v něm dříme obrovský talent,který se v budoucích letech projeví naplno. Tento snímek je geniálním obrazem doby,který si nebere servítky a ukazuje věci ve své reálné podobě,která může být i brutální a nekompromisní.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
9
Tento film mám velmi rád, je to takové mexické Pulp Fiction. Podobné téma, proplétají se příběhy jednotlivých postav v ucelený příběh. Nejlepší je asi první příběh. Se stopáží nemám vůbec žádný problém, u tohoto filmu mi bylo naopak po dvou a půl hodinách líto, že je konec. Skvělý počin.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Velmi excelentní snímek. Jedna automobilová nehoda a několik účastníků. A každý má svůj osud, svoje poslání. A o tom tento snímek vypráví. Vlastně se jedná o obyčejný povídkový film. Rozdíl tu však oproti ostatním jeden je. Všechny životní dráhy několika účastníků se střetnou onou automobilovou nehodou. Trochu se tu hraje na umění, ale syrovost každého příběhu tomu dodává ohromnou sílu a přesvědčivou reálnost. Brutalita, zoufalství, citový rozhled, ale i kapka toho štěstí. Témata vyvolávají diskuzi a je to dobře. Možná vtom je i úmysl. Tímto snímkem se tvůrci rozhodně trefili do černého.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Až moc zdlouhavé, až moc nevypointované a až moc prvoplánové. Nic není pod povrchem, je to přesně takové, jak se to tváří, což je na film, jenž je přesvědčen o vlastní hlubokomyslnosti, dost málo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Pamatuju si tu auru dokonalého filmu, která Amores perros provázela, když šla do kin. Kdysi se mi to líbilo dost, teď už trochu míň. Hlavně ta prostřední povídka mi tady v rámci těch dvou drsnějších zas tak moc nesedla. Ale jinak debut jako prase.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Iňárritu má režii opět v malíku a trojici spletitých příběhů propojuje s takovou obratností, jako by od narození nedělal nic jiného než běhal s kamerou napříč městskou džunglí. Na tomhle jeho výletu bych viděl jen dvě velké slabiny, a to že jednak hraje místy strašně moc na efekt a vzdává se tak své podmanivé autenticity, a pak také kvůli přemrštěné stopáži už v závěru docela silně nudí a nevyúsťuje vlastně v nic, co by diváka nějak vytrhlo z letargie. Líbily se mi první dva příběhy a vesměs jsem si liboval, jak to Alejandrovi zatím všechno krásně vychází, ale naopak mě hodně zklamalo, že námětem nejzajímavější pasáž o nájemném zabijákovi vyšla úplně vniveč, stejně jako pokus o citové obměkčení v závěru. Je to rozhodně velice dobrý film, který za těch 150 minut asi stojí, ale nic přelomového nebo vysloveně neobvyklého se také zdaleka nekonalo. Alespoň se ukázalo, jakým je Pulp Fiction v daném okruhu filmů nedotknutelným vládcem.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
7
Tři povídky, které sjednocuje téma láska - konkrétně to, jak člověku může zkomplikovat život. První povídka mě nechytla hned, ale později jsem s protagonistovi začal fandit, ač mi nikterak sympatický nebyl. Jeho bratr v příběhu funguje jako štváč, díky čemuž se divák snadno zainteresuje do situace a přeje si, aby oběť přechcala svého nepřítele. Druhá povídka mě bavila ze všeho nejméně. Týpek opustí svou ženu, aby mohl žít s modelkou, ale neuvědomil si, že ženská, která si koupí a miluje svého malého zdegenerované psíka, musí být nutně píča, což se začne projevovat v momentě, kdy život přestane být tak růžový. Pak se rozhodnutí, opustit svou ženu kvůli této, nezdálo tak moudré. Poslední povídka měla nejzajímavější postavu. Muže, který svou rodinu opustil, protože si myslel, že jsou na světě důležitější věci. Chtěl změnit svět a přidal se k revolucionářům, avšak prohrál, skončil ve vězení a později se začal živit jako nájemný vrah. Nyní si uvědomuje, že prohrál. Líbilo by se mi, kdyby tyto tři příběhy byli silněji protkány. Takto je vnímám spíše samostatně stojící, které nejvíc spojuje společné téma. Přesto bych radši viděl nejlepší ze tří povídek roztáhnutou na celý film. To klade větší nároky na spisovatelský um, ale kdyby se to zdařilo, viděl bych film, jenž by mi poskytl ještě lepší zážitek.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Tohle je srdcová záležitost, viděl jsem to už mockrát a při prvním shlédnutí mě to poslalo doslova na prdel. Doteď jsem nic podobného neviděl. Nezařaditelný film a začátek mé lásky k mexickému filmu. Alejandro González Iñárritu je pro mě borec a jeho filmy nejsou tuctové a neokoukávají se tak snadno.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Výborný film...tak trochu Pulp Fiktion jinak....drsny , syrový...
psico
psico
1 671 bodů
7
Láska je kurva. aspoň v tomhle filmu určitě