Spy Game

72%
Spy Game
Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřebným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Já jsem za 80%. Nevidím důvod proč jít níž,snad jen skrz to,že je ve filmu méně akce než rozhovorů hlavních protagonistů ? To je přece hloupost,když se jedná o takto skvělý film. Redford a Pitt jsou opět bez chyby a film nesou na svých bedrech až do závěrečných titulků.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Hollywood jako prase, ale koukatelný a pěkný. Jak jeden téměř vysloužilý agent napálí celou CIA, jak novátorské. Líbí se mi ale chemie mezi Robertem Redfordem a Bradem Pittem, které oba považuji za skvělé herce.. je radost se na to dívat. Akce přiměřeně, hudba dle mého názoru nevhodná. Jako celek působí film dobře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Taková lehce oldschoolová špionážní hra, ve které Redford z ostatních herců udělal pouhé stážisty. Scottův rukopis je tady zase lehce čitelný, scénář možná mohl být trochu promakanější - na druhou stranu flashbacky dost dobré a závěr fakt lahůdka.

Dodatečné informace

Původní název:
Spy Game (více)
  • Japonsko Spy Game
Premiéra v ČR:
21. 3. 2002
Země původu:
Japonsko, Francie, Německo, USA, Velká Británie
Přístupnost:
12+
Čeština:
Spy Game je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch