Ve stínu upíra

67%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Ve stínu upíra je pěknou poctou původního Nosferatu a celkově starým hororům. Námět je dobrý,ale díky tuctové režii je odvyprávěn velmi vlažně. Willem Dafoe je výborný a to díky fyzické přeměně,kterou musel podstoupit. Herecky je to od něj standartní výkon,který nijak nevyniká.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Horor to není a i na těch 90 minut je to poněkud zdlouhavé a plytké. Přesto mě to dokázalo párkrát pobavit. Například to, když se kameraman Fritz Wagner vysmál hereckému projevu Gustava von Wangenheima slovy: "Výjimečná disciplína tváří v tvář směšnosti" nebo když Dafoeův herec, Max Schreck, nezdravě sžívající se rolí Nosferata vykládal lidem na place, kteří se ho ptali na román Drákula, že mu kniha přišla smutná, protože Drákula žil v samotě 400 let a najednou se musel začít rozpomínat na lidství, aby v Jonathanu Harkerovi nevzbudil zlý dojem. Film mi také nastínit nějaké věci kolem natáčení Nosferata a blíže mě přiblížil k tomu, abych se na ten němý film z roku 1922 podíval.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
6
Znalce láká a pak odradí banalitou.
dream
dream
562 bodů
5.5
No, musím přiznat že mě trochu překvapilo, že se nejedná o rekonsrukci Murnauova natáčení filmu Upír Nosferatu, ale vytváří jiný, nereálný příběh, ve kterém tvůrci prezentovali své vlastní nápady a pravděpodobně i demonstrovali nadšení dílem Murnaa. Ovšem, musím konstatovat, že tento film je kromě herectví Willema Dafoea ve všech ohledech průměrný. Snaha o navození dobové atmosféry a ztvárnění Maxe Schrecka mě nutí být o trochu shovívavější.