Taxi

75%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Francouzská akční klasika plná adrenalínu a spálených pneumatik. Taxi je Bessonovou trefou do černého , která dokázala oslovit celý svět. Akční pasáže jsou zábavně natočené, nechybí zde humor, pěkná auta a výtečný casting. Po celou dobu jede snímek maximální rychlosti a servíruje jednu bláznivější scénu než druhou. Skvěle jsem se pobavil.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Podařený akční film s pořádnou náloží pod kapotou. Tento film byl v době svého vzniku strašně oblíbený, ale dnes ho na naších obrazovkách téměř nevidím. Sourodá dvojice herců, scénář obyčejný, ale celé se to odehrává v rychlém tempu a o to v akčních filmech jde.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Aby taxikář Daniel nepřišel o řidičák, je nucen spolupracovat s mladým policejním vyšetřovatelem Émilienem na dopadení německých lupičů. Stará francouzská komediální škola se ani tentokrát nezapřela, byť se tady ještě hodně drží na uzdě. Humor, akce, pevný scénář, rychlá kola a letní městská atmosféra. Snímek nemá ani hodinu a půl, a je to dobře, neboť není jediný náznak zbytečného prodlužování a naopak to pěkně odsýpá. Neobvyklá dvojice se drží zavedené charakterní šablony. Policejní vyšetřovatel, na kterého se neustále lepí smůla a taxikář, který se se svým instinktem a zkušenostmi nezadá s leckterým detektivem. Takže jeden smolař, druhý takřka profesionál. To vždy fungovalo a funguje to i nadále.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
První Taxi byla svého času událost, o které mluvil snad každý. Tenkrát mě to moc nebralo, teď po letech to byla ale slušná jízda. Krásná mladičká Marion je tady jen na postelové scény, díky příjemné stopáži je tempo vraždnější než v Rychle, a bezstarostný kukuč Samy Naceriho dává tušit, že si to natáčení asi fakt užíval.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Daniel je velmi dobrý řidič, který má našlápnutého sportovního Peugeota a svou taxikářskou rumařinu zvládá vždy rychleji než ho dostihnou policejní fušeři. Jednou si bohužel naloží Émiliena, který je sice nadšený jeho jízdou, ale je policajt. Jeho nabídka je neodolatelná. Buď mu pomůže lapit gang německých bankovních lupičů a nebo přijde o licenci. Besson si vydělal velké peníze Pátým elementem, který si při sedmdesátimilionovém rozpočtu vydělal trojnásobek a to navíc v poctivé americké měně, takže nic nestálo v cestě tomu, aby si mohl založit vlastní studio Europa. Taxi je tak akční jízdou v ústřicovo-žvýkačkovém stylu, které rozhodně více pobaví než naštve a diváci to ocenili. Film se stal nejúspěšnější komedií v zemích EU a podobně si vedli i další dva díly.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Je super pocit vidieť aký má vplyv na priemerného režiséra, talentovaný scenárista. Štýlová akčná jazda, od ktorej sa americká krádež môže veľa učiť. Francúzske komédie sú asi presne môj štýl humoru, pretože ja neviem prečo, ale poslednou dobou ma rozosmejú iba francúzske filmy. Čo, ale nemení nič na fakte, že je to po dlhej dobe inteligentná komédia, pri ktorej som sa aj reálne zasmial a smiechom padal na zem. Policajt, ktorý je neschopný si zložiť vodičák a taxikár šoférujúc tak rýchlo, že je viac vo vzduchu ako na zemi, geniálna dvojica a o to lepší film. Čo k tomu viac povedať? Kto mal pred vyše 22 rokmi taký trafený nápad spraviť rýchlo a zbesilo (v dobe pred rýchlo a zbesilo) s dopravnými predpismi, radením a civilným šoférovaním? Všetká česť Lucovi Bessonovi. Známka: A .....
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Na tenhle film se můžete kouknout prakticky kdykoliv, protože již v úvodu vám musí být jasné, že tohle bude jízda. Jen mě vyloženě trochu vadil věk Samyho, ale to je jen detail a nemá to na nic vliv. A akce? Ta je přímo famózní a je vidět, že Besson věděl za kým jít. Nic podobného do Kurýra nepamatuji. A čert vem, že je scénář jednoduší, protože, chtěl tady snad někdo něco jiného, než akci?
avenis
avenis
8 067 bodů
8
Vždycky se u toho bavím, u té svěží francouzské svižné komedie. Díky skvělému dabingu (Martin Stránský, Aleš Procházka) mi neunikne ani jeden vtípek a ani jedna narážka, což by se mi s titulky dařilo jen stěží. Projedu se po Marseillei a na konci se už těším na dvojku.
Ninjááá! Ňak.
harry456
harry456
2 437 bodů
6
Vtipné a originální.