Banditi

68%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zklamání. Willis nikdy nebyl nějaký velký herec, tady to taky táhne hlavně BBT a parádní Cate, jenže co z toho, když se skoro celou dobu se jede v uspávajícím tempu. Navíc Levinson dost prokaučoval i možnost na zajímavý závěr (hlavně proto, že se dal vytušit uz po 15ti minutách).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Joe Blake (Bruce Willis) a Terry Lee (Billy Bob Thornton) jsou uvěznění bankovní lupiči, kterým basa zrovna nesvědčí a proto se jí rozhodnou spontánním útěkem opustit. Joe má plán koupit hotel v Acapulcu a spokojeně tam dožít, ale k tomu jsou potřeba peníze. Terry proto vymyslí geniální fintu. Oba bandité si vyhlídnou banku, přespí v domě ředitele a ráno až jí půjde otevřít půjdou s ním a vyloupí jí. Brzy se stanou populárními ,,Sleepover Bandits“. Terrymu však jednou dojde benzín a při pokusu zastavit projíždějící auto, je přejet znuděnou, zazobanou a nepříliš dobře vdanou paničkou Kate (Cate Blanchette). Terry ukáže ženě jejich úkryt a Joe se do ženy bezhlavě zamiluje. Po další loupeži však dojde k autohavárii a bandité jsou nuceni se rozdělit. Kate zůstane s Terrym a brzy i oni přestanou být jen přáteli. Jenže je možné žít život bankovních lupičů, mít v patách spoustu policistů a přitom milovat jednu ženu? Zkušený režisér Barry Levinson (Rain Man, Vrtěti psem) natočil příjemnou komedii, která se vám sice nezadrhne pod kůži, ale o to víc pobaví. Na filmu je vidět zkušené oko talentovaného úspěšného režiséra. Vezmeme-li v potaz mimořádné herecké obsazení jsou Bandité opravdovou lahůdkou a scéna vaření s Kate je dnes už klasikou.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Bavila jsem se, záviděla jsem, soucítila jsem... tenhle film, od kterého jsem nic nečekala, mi hodně dal. Ti tři, ano, uznávám, podivní lidé, mají v sobě kus něčeho, po čem touží mnohý z nás, takzvaný obyčejný člověk. Mají odvahu, nemají zábrany. Mají fantazii, nejsou obyčejní. Jistěže krást je špatné. Ale to je jedno. Ti chlapi se zamilovali. Ta žena toužila po lásce. K čertu s konvencemi. (5.3.2021)
SOJA
SOJA
136 bodů
9
Děj se motá okolo vykrádání bank což je dost stresující záležitost vykrást banku,zdrhnou atd..Ale příběh nikam nespěchá a svým tempem dokáže ukázat to co ukázat má a ještě k tomu navrch přihodí romantický trojúhelníček.Jo a ještě Billy Bob Thorton.