Zkrat

55%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
5
Thriller s tak depresivní atmosférou až je to na škodu. Tempo je sice solidní, ale když se do toho míchá art bez patřičné sounáležitosti, nezůstane z výsledku nic potenciálního. Jediné větší akční scény jsou zápasy, jenomže na nich není nic, co by zaujalo. Vyznívají prostě dost obyčejně. Jediná delší scéna stojící za pozornost je v prostředku filmu úprk hrdinky příběhu. Tady bylo artové pojetí využito velice dobře. Celkově je snímek značně nedotažen. Chvílemi to vypadá jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout v jakém žánru chtějí dějství pojmout. Tohle upadne velmi rychle v zapomnění.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Je to v podstatě roztomilé, ale i když dávám Soderberghovi čtyři hvězdy, rozhodně tenhle jeho zkrat nějak zvlášť nežeru. I když chytlavost se tomu upřít prostě nedá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zase - bez toho obsazení by to mohlo jít rovnou na DVD a nikomu by to asi nevadilo. Ale Haywire to obsazení má, a i díky tomu je tenhle snímek celkem pohodová záležitost. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Steven Soderbergh si zde vyzkoušel, že natočit akční film není až taková sranda, jak si myslel. Tohle se mu totiž moc nepovedlo a i přes přemíru hvězd to prostě nefunguje. Plusové body je tak možné dát za Ginu Carano, kterou hezky uvedl do branže a Chaninga Tatuma, který se na rozdíl od kolegů fakt snaží.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Film s velikým potenciálem a jedna hvězda vedle druhý, ale tak nějak o ničem. Hvězdičku za luxusní bitky, jestli neměli nějakýho šikmookýho choreografa na bojový scény, tak smekám. 52%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Na art příliš povrchní a nabubřelé, na thriller poněkud sterilní. Divácky vděčné akční scény v nevděčném neakčním filmu, osudové drama bez dramatu, velká slova zející prázdnotou. A za tím vším krčící se Steven Soderbergh s potutelným úsměvem, který říká "stejně ty prachy zase příště dostanu a budu si dál dělat, co chci. Na vás mi zas tolik nezáleží!" Bourne by měl ze všech těch naháněček a kontaktních soubojů určitě radost, ale ze zbytku by se rozplakal jako malá holka. [18/1/12, Londýn]
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Ani nevím kde začít...V tomhle filmu je toho tolik špatného, že se nedá než kritizovat. Námět je klišé, ale pal to čert. Scénář je jedno velké fiasko, je to celé napsané prostě špatně, nic do sebe nezapadá tak jak má, a sledovat deset minut v kuse záda ženské bez jediného slova, to vážně nepotřebuju. Hudba je totálně mimo koncept, a ani trochu se zde nehodí. Kamera a střihy jsou otřesné, stejně jako triky. Bitky nejsou nic převratného, ovšem závěrečný fight...No, připadal jsem si, jakobych sledoval nejstarší Star Trek. Jediným, co mohlo film zachránit byli herci...Skvělá zvučná jména...Jenže ten film byl napsán tak špatně, že ani ti herci nedostali prostor..Naprosto vyhozené peníze.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Skvělá kamera při akčních scénách, jinak průměr až na půdu. Bohužel. 58%
Jamie76
Jamie76
4 257 bodů
0
naprosto největší píčovina pod sluncem, nemác co dodat
wiecej
1 452 bodů
6
Dostat do filmu takové množství hvězd a bojovnici Ginu Carano a přitom natočit film bez děje, to chce umění. Aspoň, že tam bylo pár dobrých akčních scén, i když potenciál tohoto snímku využit zdaleka nebyl.