Polibek draka

70%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Jaká škoda,že Jet Li v posledních letech zanevřel na Ameriku s Evropou a natáčí už jen ve své domovině. Sledovat ho v akci byl vždy zážitek a i když jeho souboje postrádaly vtipné vsuvky jako u Jackieho Chana,tak svým pojetím přesto dokázaly strhnout a já nevěřícně kroutil hlavou. Polibek draka je toho ukázkovým případem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Když se Jet Li vracel z Ameriky do Číny, zastavil se ve Francii, kde natočil tento vynikající akční snímek, který má vše, co se od akčního filmu očekává. Velice jednoduchý příběh, peprné dialogy, výborné akční scény a vynikající choreografie bojových scén. Jet Li tu předvedl své umění bez použití speciálních efektů, Tchéky Karyo svého cholerického drsňáka pojal velice velkoryse a Bridget Fonda svoji zoufalku zahrála tak dobře, že by jeden řekl, že taková opravdu je. Určité nelogičnosti ve scénáři se i zde objevili, ale to už se dá u tak jednoduchého děje předpokládat. Vyprávění se drží standartu, svého tempa a nenudí. Zkrátka se jedná o výbornou akční jízdu, která neurazí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Akční podívaná. Tempo je rychlejší a souboje vyvedené. Jet Li se opravdu předvedl.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
dalsia akcna jednohubka z rady bessonoviek s bonusovym pridavkom v podobe jeta liho a slusne psychopatickeho tchekyho karyo-a. akcie tu nie je prilis ale aspon je zabavna, ale naproti tomu vsetky dramaticke a dojemne pasaze boli trapne a vzdy ma vytrhli z deja...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Prozatím jasně nejlepší americká Liovka. Li konečně dostal možnost, aby se trochu předvedl (pokud možno bez vylepšených záběrů) a své šance náležitě využil. Tchéky Karyo je mu protihráčem více než důstojným a jedinou výtku bych měl k obsazení Bridget Fonda, místo které bych osobně raději viděl Miru Sorvino. Vytípnout si pak rozhodně zaslouží soundtrack Craiga Armstronga - bez pořádného zvuku nemá vůbec smysl Polibek draka sledovat....
Cechulda
Cechulda
1 353 bodů
8.5
Film, který má velký dějový spád. Perfektní akce, do kterých se Liu Juan (Jet Li) vrhá jsou dovedené téměř k dokonalosti. Poměrně dost mrtvých, ale to už k Jet Liovi patří. Možná, jak tu psal "Tom Hardy", obsazení Bridget Fonda nebylo úplně vhodné, ale v tomto případě mi to až tak moc nevadilo. Uměl bych si představit i horší variantu. Každopádně film doporučuji.