Billy Elliot

79%
Billy Elliot
Drsný macho otec jedenáctiletého Billyho se rozhodne, aby se synek pochlapil, že ho pošle do kurzů boxu v místním sportovním středisku. Billy se snaží proniknout do tajů tohoto drsného sportu, když se ale vedle v sále roztočí sukénky malých budoucích primabalerin, učarován ladností jejich pohybů, zůstává jako přilepený na místě a hlavou mu víří myšlenky typu co by tomu řekl jeho otec, co by tomu řekl jeho militantní bratr. Touha je ale silnější než on a tak se domluví s paní Wilkinsonovou, která má na starosti baletní potěr, aby ho zařadila mezi dívky. Po krátké době Billy objevil nový svět a bylo jasné, že jeho talent je obrovský a tak na nátlak paní Wilkinsonové zaplatí otec Billymu hodiny na prestižní baletní škole. Neprohloupí...



Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Příběh chlepce, který chce být baleťákem v době, kdy vypukla v Anglii krize a jeho otec i starší bratr stávkovali a rodina byla bez peněz měl daleko vyšší potenciál, než reřizér dokázal zúročit. Film je poklidný, je to pohodové drama, ale mě se to zkrátka nelíbilo až tak moc - 65%.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Příběh sice často hraničí s kýčem a hlavně zezačátku jsem si u něj připadal opravdu jako navlečený v baletní sukýnce, ale postupně se všechno pěkně vybarvilo, a jak jsem zpočátku soucítil spíše s názory nekompromisního otce, tak Billyho vytrvalost a vášeň mě nakonec přinutily sympatizovat právě s jeho postavou a snem. K Bellovu výkonu mám sice trochu výhrady, ale to je téměř u každého dítěte, a navíc ostatní herci dokázali vše bohatě vynahradit. Asi jsem už hodně dlouho neviděl film s tak ohraným a přesně daným scénářem, ale jeho výsledné zpracování mě přesto dokázalo oslovit, což se určitě nedá zanedbat.
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Angličané když vsadí na emoce a city tak to opravdu stojí za to. Tento film už jsem chtěla shlédnout dávno, ale pořád jsem na něj sbírala odvahu. Neubráním se srovnámím s Milion Dolar Baby,ale tady to prostě musí skončit dobře.Jamie Bell je opravdu neskutečný, zbytečně emoce nepřehrává a dobře vnímá ten přechod mezi dětskou naivitou a přijímáním tvrdé reality. Další velkou hrdinkou je Julie Walters jako rázná učitelka se zlatým srdcem. Když už u filmu brečí i chlapi tak to o něčem svědčí,ne?

Dodatečné informace

Původní název:
Billy Elliot (více)
  • Velká Británie Billy Elliot
Premiéra v ČR:
1. 2. 2001
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch