Hartova válka

64%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Trochu podceňovaný snímek,který na válku nahlíží zase z jiného úhlu. Nečekejte žádné scény z fronty,tady se vše řeší komorně a v právní rovině. Filmu však chybí nějaká památná scéna na kterou bych si po letech zavzpomínal. Takhle akorát vím jak dopadl Willis a tečka.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Hodně zkreslený pohled do útrob Německého zajateckého tábora z Druhé světové války. Je to prostě Americké a nerealistické. Právní spor za ostnatými dráty, průměrné drama a celé je to prostě přitažené za vlasy. Hezké je prostředí, kostýmy a herecké obsazení se povedlo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Právnické drama situované do zajateckého tábora 2. světové války. Už tohle zní hodně neuvěřitelně a ten pocit mě provázel také zbytek filmu...Willis nemá moc co hrát, Farrell potěšil, ale jinak žádná sláva.. Kdyby byl celý film jako první půlhodina, tak bych byl mnohem spokojenější. 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Ani jinak spolehlivý řemeslník Gregory Hoblit nedokázal spasit tuhle naivní bajku, která se natáčela u nás v České republice. Nevěrohodnému scénáři se snaží pomoct seč mu síly stačí Colin Farrell, ale Bruce Willis, přestože mu uniforma sluší, tuhle káru neutáhne. Byl jsem rád, že už to skončilo a napodruhé si to už nechám ujít.
avenis
avenis
8 145 bodů
7.5
Trošku jiný pohled na život za ostnavým drátem. Možná to tak někde bylo a možná taky ne... Německý plukovník Visser je tu psychologicky nejzajímavější postavou. Jak to vidím já, je sice Němec, dělá svou krutou práci, ale má současně smysl pro vojenskou čest a oceňuje odvahu. Taky se rád baví. Proč by jinak souhlasil s "divadlem" vojenského soudu? Bruce Willis s nezlomným plukovnickým sebevědomím i v zajetí působí hodně nerealisticky, ale hezky se na to dívá. Mladý Collin Farrell s černočerným obočím jako vypravěč a hlavní hrdina, no... nic moc. Čistě mužská záležitost. Ani jedna žena v obsazení. Neobvyklé. (27.6.2022)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Film mě nějak extra nezaujal. Jen hlavní představitelé v podání Bruce Willise a Colina Farrella. První část se mi celkem líbila. Ta druhá část - soudní drama, to už byla nuda. Ale závěr byl velice dramatický a poutavý. Takže film mnoha tváří!! Proto jsem šestku změnila na sedmičku v hodnocení filmu. Rovněž bych "vypíchla" hudbu Rachel Portman. A zaujalo mě, že se film natáčel v bývalém vojenském prostoru u nás v Milovicích. Ostatně v malých rolích se představila celá škála Čechů! A co dodat jako jakousi perličku? Scény s americkým hercem Jonathanem Brandisem byly vystřiženy, herec z toho byl velmi rozrušen a právě tato okolnost mohla být příčinou jeho sebevraždy v pouhých dvaceti sedmi letech.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Další ze skvělých filmů jak Bruce Williese tak Colina Farrella akorát si myslím,že v tomhle snímku má Colin trochu navrh....
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Trochu okrajově válečný film, který má sice co nabídnout, ale plně nevyužívá svého potenciálu. Dá se doporučit jako film na jedno použití. Litovat nebudete, ale jásat blahem taky ne. 60%
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Kedl má docela pravdu.