Asterix a Galové

75%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Prví Asterix je takovým úvodem do příběhu této legendární dvojice a osady s tajemným elixírem. Příběh je jednoduchý a přímý, není tam moc akce a animace je ještě dosti statická. Za mě je to pohodový nadprůměrný animák, další díly jsou už trošku lepší.
Fingon
16 886 bodů
6
Ač je to skoro hřích říct, hraná verze je lepší než tohle.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
První filmový Asterix nedosahuje kvalit legendárních následovníků, ale musí se s ním počítat. Je to koneckonců odrazový můstek k těm hromadám zmlácených Římanů a nápaditého humoru, který bavil děti i dospělé tehdy, a pokračuje v tom i dnes. Už zde ostatně najdeme pěkných pár dialogů a motivů, které ukazují genialitu a nadčasovost Goscinnnyho vtipu..
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6.5
Z počátku ne moc stravitelná animace nedovoluje si úplně první animované dobrodružství Asterixe užít. Navíc tam toho je na můj vkus až překvapivě málo, kvůli čemu by si člověk přál to vidět znovu. Jasně, chápu, že jde o první výkop do kresleného přetavení komiksu, hledání stylu a možná i testování toho, co divák (ne)snese, ale kde třeba Pixar dokázal ve svých prvních filmech překonávat příběhové hranice, tam to Asterix a Galové (přihlíženo i na rok vzniku) nějak nezvládá.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Celkem vydařený přechod z komiksu na plátno. Škoad té průměrné animace, ale jinak dobré. Další díly naštěstí dosáhly (vizuálně) kvalit komiksové předlohy...
bidlobox
3 802 bodů
Asi úplně první celovečerní animovaný Asterix. Jedním slovem paráda.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Ani již trošku starší vizuální pojetí neubírá Galům na jejich vtipnosti, jen bohužel mě tentokrát úplně nebavil příběh, okolo kterého je ta hromada vtipů postavena.