Ranař

71%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Rocky + Forrest Gump = Goon. Skvělá sportovní komedie,která bezkonkurenčně patří mezi špičku ve svém oboru. Bavil jsem se přímo královsky. Seann William Scott je prostě frajer a po filmu Balls Out: Garyho výzva se jedná o další slušnej zářez v žánru sportovních komedii.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Im too old for this shit.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Nejsem nijak vášnivým fanouškem hokeje, ale když už ho sleduji, tak vždycky s očekáváním nějakého boxerského souboje. No a těch si v Goon užijete opravdu do sytosti. Příběh sice výrazně připomíná další americkou pohádku o cestě na vrchol, ale tentokrát to sportovní pojetí, velmi nevybíravě a krvavě natočené bitky a neodolatelně nepřiměřené fuckování vítězí nad jakýmkoli kýčem a dělají z filmu pohodovou a ryzí komedii, jakou bych dodíval klidně i vícekrát. Navíc skvělý Scott a vysloveně smrtící Liev Schreiber.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Sportovní film, který ale zvládne obsáhnout tolik vrstev, že si nese až takový rodinný lesk. Dougie neumí nic jiného než občas uhodit nějakou tu ránu, čehož využije manažer Halifax Highlanders o připojí si ho do týmu jako svého bitkaře. Ač se to zdá sice jako fantasní představa, tak týmu opravdu takového hráče většinou mají, jen tady je to vehnané do extrému, že Doug neumí hokej vůbec hrát a ani vlastně bruslit. Jenže téhle role se zhostil Seann William Scott, což už zkrátka jsou body navrch, tenhle "Stiffler" umí bavit. A taková ta neotesanost s touhle rolí ladí. Hraje za ně pár dní/měsíců, ale už by pro tým krvácel. Holt ten sympatický buránek.. Leč jde ve skutečnosti o úplně banální příběhovou strukturu, kterou vycucá prakticky každý asijský kung-fu film, tak právě esence hokeje přidá to správné kouzlo. Jen škoda, že to někdy je braný až tak moc ležérně, až mě to štve. Jakože kámoš Ryan je tak zbytečná a otravná postava.. Sice je to několikrát velké klišé, ale pořád to má svůj sportovní drive a co hlavně, tak nechybí vynikající Liev Schreiber co by Ross "Boss" Rhea! Dá se na to dívat jak na tupou blbinku, která pobaví až takovým Amercian Pie humorem, ale současně to má v sobě něco víc. Kdyby se to podařilo najít každému, snímek by byl kultovka. 75%
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Hokeji moc neholduji, ale " bitkař " v podání Scotta byl neskutečný. Kdyby byl hokej okořeněný těmihle "brutálními" bitkami, tak bych se na něj občas i podíval.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Na tenhle film jsem se těšil, protože filmů čistě o rvačkách na ledě k vidění moc není. Seann William Scott se do této role hodil asi jako málokdo a vypořádal se s tím, víc než dobře. Ale bitky jsou bitky a romantika mezi to moc nejde.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Seann William Scott je prostě skvělej herec. Do tohohle filmu nám chlapec trošku přibral a je z něj docela velkej chlap. Úžasná komedie, která pobaví a dokonce má i hezkej příběh a dobré hokejové bitky. Hokej mě baví a film s takovou tématikou mě vážně potěšil.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Snad poprvé hodnotím film, ne proto, že by byl tak dobrý a zasloužil si 5*, ale proto, že prostě chci :). Hokej je mi ze všech sportů nejbližší a hlavně z toho důvodu hodnotím tak vysoko. Jinak je Goon i tak hodně povedeným filmem a najde se v něm i několik vtipných momentů. SWS je hromotluk jak blázen. Jsem byl fakt hodně vykulenej jaký zvíře ze sebe udělal. Nicméně nálepku Stiflera si strhnul alespoň do premiéry nových prciček, protože jeho hloupého bitkaře s velkým srdcem jsem mu sežral i s navijákem. Pro fanouška hokeje a sportovních filmů je tento film téměř povinností vidět. Ostatním se až tak doporučit nedá a spíš bych je odkázal na Fontánu nebo nějaký jiný (IMHO) nudný, roztahaný patos. 81%
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Rozhodně jsem nečekal že to bude až takhle dobrý. Jako komedie by to moc neobstálo. Je to spíš sportovní drama. Ačkoliv je to film o hokeji. Neni to film o rychlejch hokejistech co dávaj góly. Zde sledujeme příběh drobet jinýho hráče. Bitkaře. kterej má úkol chránit právě ty produktivní spoluhráče. Zatimco na ledě je to nezastavitelná mlátička která seřeže každýho koho trenér řekne. V civilu se jedná o hodnýho a citlivýho mladíka jež se snaží získat srdce dívky svých snů. Volně inspirováno skutečným hokejovým bitkařem.
kubas369
4 086 bodů
8
No to mě poser na holý záda Stifler si zahrál na hokejového Forresta Gumpa, kterej místo běhání rozbíjí držky hokejovým fušérům někde v zapadlý, kanadský, pralesní lize.