Amerika

67%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Ani ne tak dobré, jak dobré jen tak ke zkouknutí.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Velice originální příspěvek do porevoluční české kinematografie na motivy nedokončeného Kafkova románu zaujme temnou atmosférou a hereckými výkony Martina Dejdara a Jiřího Lábuse, který je tam opravdu úžasný. Rozhodně netuctový český film a to se cení, protože těch tuctových včetně seriálů, je po revoluci téměř většina, snad se z toho vyhrabeme. Navíc se jedná o filmový debut režiséra Vladimíra Michálka, který mě oblažil takovými filmovými skvosty jako Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala, Babí léto a O rodičích a dětech, díky.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
6
Je to Kafka, ale není to Kafka… Kafkovou knihou to je inspirováno jen velmi, velmi volně, ale atmosféra je typicky kafkovská. Pobavily aluze na další Kafkova díla a výprava a výtvarná stylizace, připomínající mnou milovanou Metropolis (a možná i Blade Runnera). Vlastně se mi to i líbilo, ale stejně jsem tak nějak čekal o něco víc...
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Režijní debut Vladimíra Michálka, který si zvolil za první terč svého filmařského úsilí klasika existencionalistického žánru Franze Kafku a torzo jeho románu Nezvěstný, se povedl. Nutno přiznat, že k tomu velkou měrou přispěla jednak magická výprava, jednak herecká přítomnost současných legend českého filmu - Martin Dejdar, Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a řada dalších.
gauchingman
gauchingman
273 bodů
8
Je pravda, že happyend s Lucií byl jak pěst na oko, taky modelka Rytychová byla otřesná, ovšem zbytku nemohu vytknout myslím nic. Atmosféra kafkovské bezútěšnosti tu, řekl bych, až do onoho "os(t)udného" konce, byla.