Láska je láska

56%
Láska je láska
Plakát traileru
Osmnáctiletá Maruška žije se svým dědečkem Vlastimilem, touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku, jakou zatím zná jen z filmů. Svého vysněného prince skutečně potká. S Markem prožije krásné prázdniny, první milostné dobrodružství, ale také první zklamání... To, že pravá láska nikdy neodkvete, zjišťuje i Maruščin dědeček Vlastimil. Po letech potkává svoji dávnou lásku Libušku. Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. Je to láska s vůní marihuany. Vtipná a svérázná důchodkyně Libuška totiž na stará kolena propadla této léčivé bylině... Honza je Maruščin soused i nejlepší kamarád. Je přistižen svou matkou Zdenou, jak se líbá v autě s mužem. Úspěšná manažerka se však nehodlá smířit se synovou orientací. Rozhodne se ho předělat na „normálního kluka“...



Recenze: Láska je láska

Kinobox.cz
55%

Výborné herecké výkony, perlivý humor a dechberoucí balkónová spřízněnost dvou outsiderů příliš dryáčnické doby - slepé dívky a homosexuálního mladíka? Nebo oplzlé vejrání do ženských výstřihů a ruleta velmi nevyzpytatelných fórů a fórků, u nichž si nikdy nemůžete být jisti kadencí, ani zacílením? Komedie debutujícího scenáristy Martina Horského a zkušeného režiséra Milana Cieslara je obojím. Bohužel.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Na české poměry celkem snesitelná komedie,která je sice místy trapná,ale také i zábavná. Především duo Stašová - Vetchý mne velmi bavila. Popravdě kdyby nebylo Ondřeje,tak si tento film nejspíš ani nepustím. Jako herec mne baví a pobavil mne i zde. Humor je takový typicky česky,ale aspoň funguje.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Smutný příběh s různými lidskými osudy snažící se vše přednést s určitým nadhledem a přirozeným lidským humorem. Svým způsobem to hodně připomíná povídky z Bakalářů, jen smíchané do jednoho guláše. V hlavní roli, jak už název napovídá, je láska, která má u různých lidí různé podoby. Je tu snaha o vyrovnanost, která se však místy vede a místy ne. Nevidomá dívka prožívá svoji první lásku, jen podle svých pocitů. Průběh celého tohoto soužití i s dopady mají s realitou hodně společné. Celé vyprávění je vedeno skutečně přirozeným lidským nádechem dramatu a smutku. Dále tu máme homosexuálního kluka, jehož podpoří v jádru dětinský otec, ale rázná matka se ho snaží vyléčit. Tady už bylo vsazeno spíše na komediálnost, kdy není poznat, jestli je to bráno skutečně vážně nebo s určitým nadhledem ve snaze upozornit na tento problém. To samé se týká i nemocné důchodkyně pěstující si marihuanu na léčbu. A co teprve mladý cikán snažící se přesvědčit okolí, že nepatří do zavedené škatulky mínění o cikánech. Snímek každopádně svými šílenými motivy vede k zamyšlení, k pousmání i dojetí. Je ale dosti těžkopádný stylem jak to dělá a tak je pro diváka docela těžké posoudit, jak se k tomu má správně postavit. Za zhlédnutí však snímek stojí, neb má v jádru věci jedno společné. Lidské osudové tragédie všedních dnů. I když artové zpracování by takovémuto snímku slušelo daleko lépe
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Nic nedokáže zkazit den víc než další česká filmová genocida. Měla to být komedie? Mělo to být drama? Mělo to vyvolat nějaké emoce? Mělo to být pohodové? Nevím - není to nic.

Dodatečné informace

Původní název:
Láska je láska (více)
  • Česká republika Láska je láska
Premiéra v ČR:
19. 1. 2012
Distributor:
BlueSky
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch