Osamělý vlk McQuade

64%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
První velice výrazný snímek Chucka Norrise, kde se poprvé objevuje se svoji mužnou neoholenou tváří a proslulým kamenným výrazem. Tvrdý a charakterní postoj Texaského Rangera J. J. Mc Quadea se Chuckovi stal průlomem v jeho filmové kariéře, jenž mu ukázal směr. Prostě začal dělat to, co mu šlo nejlépe. Jeho další filmy tak nevypadali od této chvíle jinak. Tento snímek se vyznačuje takřka moderním westernem, kde hudební spaghetti westernová linka nenechá v žádném případě na pochybách. JJ McQuade je nejdrsnější, nejtvrdší a nejmužnější Texas Ranger v širém okolí. V podstatě předzvěst pozdějšího Walkera. Proti němu se tu ve své roli postavil David Carradine s tak věrohodným záporáckým podáním, až to děsí. Po celou stopáž se nelze netěšit na chvíli, kdy se tyhle dva střetnou. A je to nádhera. Osmdesátkový akčňák, kterému ani dnes není co vytknout. Jako zábavný akční film tohle prostě nestárne.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
U tohoto filmu musím vysoko, i když je to film s Chuckem Norrisem, ale rozhdně povedený. Neokoukané texaské prostředí, dobře napsaný příběh a fajn obsazení, kromě mlčenlivého reka Norrise dobrý záporák Carradine a krásná Barbara Carrera. Viděl jsem několikrát a jeden z Norrisových nejlepších akčňáků.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Badasss David Carradine proti Bad Badass Chucku Norrisovi - a je to celkem sranda. Z pohledu režie nebo scénáře absolutně nic objevného (to ale nikdo nemohl očekávat), ovšem zároveň se to vyhýbá vyloženě trapným vsuvkám, herci jsou okey (dokonce i Chuck se slabostí pro pivo) a duní do toho skvělá hudba hrdě reflektující Morriconeho. Málokretý film dokázal v osmdesátých letech nostalgicky vzkřísit westernové vzorce tak roztomile jako právě McQuade..
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
vynikajuci spaghetti westernovy uvod za doprovodu morricone-ovskeho soundtracku od de masiho (kopia je to tak dobra ze som si myslel ze ide o samotneho ennia) a chuck nakopava zadky mexickym hajzlom. zvysok uz taky peckovy nie je a viac menej slape v klasickych 80-vych akcnych vodach so vsetkymi klise co k tomu patria (tupy sef, hrdina samotar, otravny partak), navyse nastup hlavneho zaporaka carradinea na scenu by bol o dost viac posobivejsi ak by nemal na sebe pruhovany sveter! ku koncu sa to nastastie opat rozbehne (scena s pochovanym autom mi prisla vynikajuca) a tak ide o jednu z tych lepsich norrisoviek...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
7.5
Tak to je klasickej Chuck Norris. Řeší všechno nekompromisně a s ničim se nemaže. Takovej moderní western. Chuck neni samozřejmě velkolepej herec, ale tahle role na něj velký nároky neklade - takže pohodička. Barbara Carrera byla v roce 83 pěkná kočka a David Carradine ten zloduchy uměl. Dobrá zábava a klasický osmdesátý léta.
Jamie76
Jamie76
4 275 bodů
9
Chuck Norris v dost možná nejlepší formě. Skvělý akční snímek s Chuckem Norrisem a Davidem Carradinem jsem si nemohl nechat ujít
Major Zeman
Major Zeman
320 bodů
10
Příspěvek obsahuje spoiler!