Rudá planeta

53%
Rudá planeta

V blízké budoucnosti planeta Země umírá. Na Mars je tedy vyslán tým astronautů, z nichž každý je specialistou v jiném oboru. Tato první mise na Mars s lidskou posádkou má jediný úkol. Udělat první krok tak, aby za několik generací byl Mars obyvatelnou planetou vhodnou pro další přežití lidstva. Když je však jejich zařízení poškozeno musí se spolehnout jen sami na sebe...




Recenze: Rudá planeta

Kinobox.cz
45%

Ani děj nemohl výsledný film, který vznikal za soukromé války dvou herců, zachránit. Z ambiciózní sci-fi o hledání nové formy života se vyklubalo tupé béčko, v němž se zblázní armádní robot a začne všechny vraždit. Nuda.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
4
Druhý snímek z roku 2000 o cestě na Mars (první se jmenuje ´Mise na Mars´), který nenadchne tak, jak by měl. Dokonce údajně vyvolal rozruch i přímo v NASA. Nelíbilo se naprosto nereálné ztvárnění podmínek na Marsu a dějové zápletky, kterým chybí vědecké opodstatnění. Co se toho týče, tak u sci-fi žánru se s tím po divácké stránce už tak nějak počítá, takže názoru NASA bych si nevšímal. Na diskuzi je však děj. Příběh jakoby vycházel z krátké povídky, do filmu však až neuvěřitelně roztažený. Tohle by stačilo i na slabou hodinku. Vizuální obraz byl dokonalý a děj není rušen zbytečnými efekty, ale když tomu chybí dramatizace, napětí či nějaké pořádné sci-fi dobrodružství, konec všeho je uvítán snad až s nadšením. Ze zákulisí natáčení je znám problém a když je problém, problém má i výsledný film. Z tohodle se však stal přímo průser. Mělo se více zapracovat na scénáři a hlavně se vyvarovat osobních problémů přímo na place. Pak to skutečně nemá žádný smysl. Takhle film vypadá jako žánrově chudý příbuzný určený spíše pro televizi.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Čekal jsem sci-fi béčko o Marsu a dostal jsem ho. Jedná se v první řadě o hloupoučkou zábavu, takže v tom není třeba hledat nějakou šílenou hloubku. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Velmi slušná sci-fi, která sice v době uvedení filmu propadla, ale naprosto neprávem. Film má solidní vizuál, výborné kostýmy i slušné herecké obsazení. Ve srovnání s aktuálními scifárnami je tohle docela nedoceněná vyprávěnka ve stylu starého dobrého Raye Bradburyho.

Dodatečné informace

Původní název:
Red Planet (více)
  • Austrálie Rudá planeta
  • Austrálie Red Planet
  • Austrálie Červená planéta
Premiéra v ČR:
14. 12. 2000
Země původu:
Austrálie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
33,46 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rudá planeta je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch